GAİN Medya AŞ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan eski ortak Berkin Kaya ile Anahat Holdingsahibi Selahattin Aydın’ın savcılık ifadeleri ortaya çıktı. İki isim de suçlamaları reddederken, ifadelerinde dikkat çeken detaylara yer verdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “7258 sayılı Bahis Kanunu'na muhalefet”, “Suç örgütü kurma” ve “Suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama” suçlamalarıyla sürdürülen soruşturmada, Berkin Kaya, “Paralar bana motosikletle gelirdi”, Selahattin Aydın ise “Nihai kararlar benim imzamla alınır” diyerek kendilerini savundu.
Berkin Kaya: “Kriptoyu bozdurup nakit olarak aldım”
Berkin Kaya ifadesinde, kripto para işlemleriyle elde ettiği yaklaşık 310 milyon TL’yi Gain’e aktardığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Kripto parayı Kapalıçarşı'da kimliğini bilmediğim biri üzerinden nakde çevirdim. Paralar genellikle elden, bazen motosikletle gelirdi. Bu süreçte yüzde 1,5 ile 3 arasında komisyon ödedim. Bu işlemlerin suç olduğunu düşünmedim.”
Kaya, yatırımının bir ticari hata olduğunu kabul ederek, “Yüzde 50 zarar ettim. Ortaklıktan 225 milyon TL alarak ayrıldım” dedi.
Selahattin Aydın: “Berkin Kaya, projeleri teslim etmekle yükümlüydü”
Anahat Holding’in sahibi Selahattin Aydın ise ifadesinde, şirketin yönetiminin tamamen kendisinde olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Hesabıma yatan nakit paralar 20 yıllık ticari birikimimdir. Şirketin finansmanını kendim sağladım. Berkin Kaya ile aramızdaki iletişim, geçmişe dayanan proje taahhütlerinden kaynaklıdır. Şirket içi nihai kararlar bana aittir.”
Aydın, şirketin alımını ve finansmanını kişisel varlıklarıyla gerçekleştirdiğini, suç işleme kastının bulunmadığını söyledi.