İznik Gölü’nde rekor av: 21 ton gümüş balığı tek seferde yakalandı

Bursa’nın İznik ilçesinde, 5 kişilik bir balıkçı grubu, tek seferde 21 ton gümüş balığı avlayarak gölde bir rekora imza attı.

Bursa’nın İznik ilçesinde, 5 kişilik bir balıkçı grubu, tek seferde 21 ton gümüş balığı avlayarak gölde bir rekora imza attı. İznik’e bağlı Göllüce Mahallesi açıklarında sabah saatlerinde göle açılan balıkçılar, attıkları ağları bir süre sonra topladıklarında ağların dolup taştığını gördü.

Balıkçılar, yakaladıkları balıkları teknelerine yükleyip karaya çıkardıktan sonra tartım sonucunda avın 21 ton ağırlığında olduğunu belirledi.

Son yıllarda kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen İznik Gölü’nde gerçekleşen bu büyük av, hem balıkçılar hem de bölge halkı tarafından “doğanın bereketi” olarak değerlendirildi. Yerel balıkçılar, böylesine büyük bir avın göl ekosisteminin yeniden canlandığının göstergesi olabileceğini ifade etti.

Türkiye’nin En Büyük Tatlı Su Kaynaklarından Biri

Türkiye’nin beşinci büyük gölü ve Marmara Bölgesi’nin en büyük tatlı su gölü olan İznik Gölü, bölge halkı için hem ekonomik hem de ekolojik açıdan büyük önem taşıyor.
Gölden çıkan balıklar, hem iç piyasada değerlendiriliyor hem de işlenerek yurt dışına ihraç ediliyor.

Balıkçıların yakaladığı gümüş balıkları, işlenmek üzere çevredeki tesislere gönderildi.
Burada temizlenip kurutularak işlenen balıkların, Avrupa Birliği ülkelerine “balık cipsi” olarak ihraç edileceği öğrenildi.

İLGİLİ HABERLER