"Kar Yağışı Kapıda: Pazartesi Günü Dolaplardan Bere ve Eldivenleri Çıkarın!"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar sabahı yurda girecek soğuk hava dalgasıyla birlikte 21 ilde kar yağışı beklendiğini duyurdu. Kar yağışının hafta başında etkisini artırması beklenirken İstanbul için kar tahminleri ocak ayının ikinci haftasını işaret ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel hava tahmin raporuna göre pazar sabahı Kafkaslar üzerinden Türkiye’ye güçlü bir soğuk hava dalgası giriş yapacak. Bu sistemle birlikte birçok bölgede sıcaklıklar hızla düşerken kar yağışı etkili olacak.

Kar yağışı hafta başında etkisini artıracak
Yetkililer, 15 ve 16 Aralık tarihlerinde hafif ve orta kuvvette kar yağışının görüleceğini açıkladı. Kar yağışının pazar günü başlayarak hafta ortasına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Özellikle iç ve doğu bölgelerde yer yer yoğun kar geçişleri öngörülüyor.

21 il için kar uyarısı yapıldı
Meteoroloji haritalarına göre pazartesi ve salı günleri Bolu, Kastamonu, Çankırı, Yozgat, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Artvin, Nevşehir, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır’da kar yağışı bekleniyor. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının artabileceği belirtiliyor.

Bolu ve çevresinde beyaz örtü bekleniyor
Soğuk hava dalgasının batıya ilerlemesiyle birlikte Bolu başta olmak üzere İç Anadolu’nun bazı kesimlerinde özellikle yüksek rakımlı bölgelerin beyaza bürünmesi öngörülüyor. Sürücülerin buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olması isteniyor.

İstanbul için kar tarihi ocak ayı
İstanbul’da yaşayan vatandaşların merakla beklediği kar yağışı için ise tarih daha ileriye işaret ediliyor. Meteorolojik projeksiyonlara göre kent merkezlerini de kapsayacak kar yağışlarının ocak ayının ikinci haftası itibarıyla görülmesi bekleniyor.

Vatandaşlara uyarı geldi
Meteoroloji yetkilileri, soğuk hava ve kar yağışıyla birlikte buzlanma, don ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle sabah ve gece saatlerinde dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

İLGİLİ HABERLER