CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda mahkeme kararıyla yönetimin görevden alınmasının ardından kayyum olarak atanan isimlerin tutumu merak konusu oldu.
Gürsel Tekin Görevi Kabul Etti
Özgür Çelik ve yönetiminin görevden alınmasının ardından, yerine Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap kayyum olarak atanmıştı. Gürsel Tekin, görevi kabul edeceğini duyurmuştu.
Diğer İsimlerin Kararı Netleşti
Gazeteci Barış Yarkadaş, TGRT canlı yayınında yaptığı açıklamada, Zeki Şen ve Müjdat Gürbüz ile görüştüğünü belirterek, dört ismin de görevi kabul edeceğini söyledi. Atanan isimlerin, daha önce CHP’de ilçe başkanlığı yapmış ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlıklarıyla bilinen isimler olduğu aktarıldı.
İlk İşleri Başkan Seçmek Olacak
Kayyum olarak atanan beş isim, önümüzdeki günlerde toplanarak aralarından birini başkan olarak seçecek. Yarkadaş, bu ismin büyük ihtimalle Gürsel Tekin olacağını ifade etti.
İl Binasi İçin Bekleme Kararı
Öte yandan gazeteci Gürkan Hacır, Tekin’in Çarşamba günü il binasına gitmeyi düşünmediğini, tansiyonun düşmesini beklediğini söyledi. Tekin de yaptığı açıklamada, “Bir iki gün içinde il binasına gideceğim” ifadelerini kullandı.