Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100’e yaptığı açıklamalarda gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Filistin meselesi, Terörsüz Türkiye süreci ve Suriye politikası hakkında çarpıcı mesajlar verdi.
“Netanyahu, İsrail’i Nefret Objesi Haline Getirdi”
Kılıçdaroğlu, Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekerek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu sert sözlerle eleştirdi:
“Netanyahu hükümetinin politikaları, İsrail’i tüm dünyada nefret objesi haline getirdi. Filistin mutlaka bağımsız bir devlet olmalıdır. Gazze’de yaşanan soykırım ve katliamlar derhal sona ermelidir.”
“Terörsüz Türkiye Süreci Tüm Partilerin Ortak Hedefi Olmalı”
Terörle mücadelede siyasetin ortak bir zeminde buluşması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Terörsüz Türkiye sürecine tüm siyasi partiler destek vermeli. Şehitlerimizin hatırasına zarar getirmeden, tüm farklılıkları bir kenara bırakıp 86 milyonun huzuru için ortak hareket etmeliyiz.”
“Suriye Cumhuriyeti” Önerisi
Kılıçdaroğlu, Suriye’deki gelişmelere ilişkin dikkat çeken bir öneri sundu:
“Suriye Arap Cumhuriyeti’nin ismi Suriye Cumhuriyeti olmalıdır. Bu, farklı etnik ve mezhepsel grupları birleştiren kapsayıcı bir anlayışın yansıması olur.”
Ayrıca, SDG ve YPG’nin Suriye yönetimine entegre edilmesi gerektiğini belirtti:
“Suriye’nin toprak bütünlüğü korunmalı. Türkiye, demokratik bir anayasa için yapıcı destek vermelidir. Hiç kimse kendini öteki hissetmemelidir.”
“CHP’yi Medya Önünde Tartıştırmam”
Partisinde yaşanan yargı süreçleri ve kurultay iptal davalarıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, CHP iç tartışmalarını kamuoyu önünde değerlendirmeyeceğini söyledi:
“CHP bizim yuvamız. 13 yıl genel başkanlık yaptım. CHP’yi medya önünde tartıştırmam.”