CHP Lideri Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Bir Araya Geldi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün akşam bir görüşme gerçekleştirdi. Ankara’da Yavaş’ın ev sahipliğinde yapılan toplantı 2, 5 saat sürdü.
Mansur Yavaş Ön Seçime Katılmayacağını Açıkladı
Habertürk’ün haberine göre Mansur Yavaş, toplantıda CHP lideri Özel’e ön seçime katılmayacağını bildirdi. Ön seçime karşı olmadığını ancak tek kriter olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Yavaş, alternatif yöntemlerin de göz önünde bulundurulmasını önerdi.
Özel ve İmamoğlu Ön Seçim Kararını Yineledi
CHP Genel Başkanı Özel ve Ekrem İmamoğlu ise ön seçim kararının kesin olduğunu vurguladı. Parti içinde yapılacak seçimle cumhurbaşkanı adayının belirleneceğini ifade eden Özel, bu sürecin parti içi demokrasiyi güçlendireceğini belirtti.
Ön Seçim Süreci Şekilleniyor
Mansur Yavaş’ın kararının ardından, CHP’nin Parti Meclisi (PM) toplantısı büyük önem kazandı. PM’de ön seçimin yol haritası ele alınacak ve adaylık kriterleri netleştirilecek. Yaklaşık 1, 6 milyon CHP üyesinin oy kullanacağı seçimde, sandıkların kurulacağı, mühürlü oy pusulalarının kullanılacağı ve sürecin Mart sonu veya Nisan başında tamamlanmasının planlandığı belirtiliyor.
CHP’de Cumhurbaşkanı Adaylığı Tartışması
Özgür Özel’in, partinin cumhurbaşkanı adayını ön seçimle belirleyeceğini açıklaması, güçlü adaylar arasında rekabeti artırdı. Mansur Yavaş, ön seçim kararını erken bulurken, ana gündemin ekonomik sorunlar olması gerektiğini savundu. Anketlerde önde çıkan Yavaş’ın bu süreçte nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu.