Özel harekat polisi Emre Albayrak’ı şehit eden saldırganların kimlikleri ortaya çıktı

İstanbul Çekmeköy’de düzenlenen narkotik baskında özel harekat polisi Emre Albayrak şehit oldu. Operasyonda çatışma çıkan evde bulunan baba Cemal A. ile oğulları Ramazan A. ve Çetin A.’nın uyuşturucu ve silah ticareti yaptıkları belirlendi. Polis memurunu şehit eden kişinin 35 yaşındaki Ramazan A. olduğu açıklandı. Ramazan A.’nın 9, kardeşi Çetin A.’nın 17, baba Cemal A.’nın ise 1 suç kaydı bulunduğu tespit edildi. Soruşturma devam ediyor.

İstanbul Çekmeköy’de bir eve düzenlenen narkotik operasyonunda çıkan çatışmada Özel Harekat Polisi Emre Albayrak şehit olmuştu. Olayın ardından baskının gerçekleştirildiği adresteki kişilerin kimlikleri ve sabıka kayıtları ortaya çıktı.

Baba ve iki oğul uyuşturucu ve silah ticareti yapıyordu

Edinilen bilgilere göre operasyonda çatışmanın yaşandığı evde Cemal A. ile oğulları Ramazan A. ve Çetin A. bulunuyordu. Aile bireylerinin uzun süredir silah ve uyuşturucu ticaretiyle ilgilendiği tespit edildi.

Şehit polis memurunu vuran Ramazan A.

İstanbul Valiliği'nin açıklamasına göre Emre Albayrak’ı şehit eden kişi, 35 yaşındaki Ramazan A. idi. Çatışma sırasında vurulan Ramazan A. etkisiz hale getirildi. Baba Cemal A. ve diğer oğlu Çetin A. ise sağ olarak yakalandı.

Sabıka kayıtları kabarık çıktı

Ramazan A.’nın çeşitli suçlardan 9 ayrı kaydı bulunduğu açıklandı. Dosyasında yer alan suçlar şunlar:

4 adet kasten yaralama

2 adet tehdit ve hakaret

1 adet bilişim yoluyla hırsızlık

Aile bireylerinin diğer sabıka kayıtları ise şöyle:

Baba Cemal A.

Kasten yaralama

Oğlu Çetin A.

2 adet tehdit ve hakaret

2 adet genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması

3 adet kasten yaralama

2 adet TCK 191 (uyuşturucu kullanımı/ticareti kapsamında)

Olayla ilgili soruşturma sürerken, şehit polis memuru Emre Albayrak’ın 1 yıllık evli olduğu öğrenildi. 

İLGİLİ HABERLER