Peş peşe depremler sonrası korkutan açıklama! 'Ölü faylar tetiklendi'

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede peş peşe artçılar sürüyor. DEÜ Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye’nin diri fay haritasında yer almayan Emendere Fay Zonu’nun tetiklendiğini belirterek, bölgede "deprem fırtınası" yaşandığını açıkladı.

Balıkesir’de 10 Ağustos’ta meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. Son 24 saatte yaşanan 4,9 ve 4,1 büyüklüğündeki depremler halkı tedirgin etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, artçıların Sındırgı’nın güneyindeki dağlık alana göç ettiğini ve daha önce Türkiye’nin diri fay haritasında yer almayan Emendere Fay Zonu’nda yoğunlaştığını duyurdu.

Sözbilir, “Ölü fayların tetiklendiği ve yeniden aktif hale geldiği görülüyor. Bu faylar üzerinde jeotermal kaynaklar bulunduğu için büyüklüğü 5’i geçmeyen depremlerle devam eden bir deprem fırtınası yaşanması bekleniyor.” dedi.

İLGİLİ HABERLER