Son dakika geçildi: CHP'li eski Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem tutuklandı!

Bursa’da yürütülen soruşturma kapsamında CHP’li eski Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve eşi dahil 22 kişi gözaltına alındı. 15 kişi tutuklanırken, bir şirkete TMSF tarafından kayyum atandı. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, CHP’li eski Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile eşi dahil 22 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen 18 kişiden 15’i tutuklandı.

Örgüt Kurma ve Rüşvet Suçlamaları

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, rüşvet almak ve suçtan kaynaklanan mal varlığını aklamak” iddialarıyla yürütülen operasyonda, çok sayıda para, ziynet eşyası, gayrimenkul, araç ve kripto varlığa el konuldu.

15 Kişi Tutuklandı

Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, aralarında Turgay Erdem’in de bulunduğu 15 kişinin tutuklanmasına, 7 kişi hakkında ise adli kontrol uygulanmasına karar verdi.

Şirkete Kayyum Atandı

Soruşturma kapsamında bir şirkete de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) aracılığıyla kayyum atandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü ve yeni gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER