ABD Başkanı Donald Trump, Hamas'ın rehin tuttuğu İsrailli esirlere dair önemli açıklamalarda bulundu. Truth Social isimli sosyal medya platformu üzerinden açıklama yapan Trump "Hamas'a 20 esirin tamamını geri vermesini söyleyin. 2, 5 ya da 7 değil. Meseleler hızlı bir şekilde değişecek. Bu, sona erecek." diye seslendi.
İsrail Güvenlik Kabinesi, 8 Ağustos'ta bölgenin kuzeyindeki Gazze'nin işgal edilmesine yönelik plana onay vermişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kabine toplantısı öncesi verdiği bir röportajda, Gazze Şeridi'nin tamamını işgal etmeyi hedeflediklerini ifade etmişti. İsrail basınında yer alan haberlerde de ordunun Gazze'nin geri kalanını işgal etme emri aldığı ancak bu adımın Eylül ayından önce hayata geçirilmesinin beklenmediği ifade edilmişti.
Trump Hamas'a seslendi: "Hızlı bir şekilde değişecek!"
ABD Başkanı Donald Trump, Hamas'ın elinde bulunan esirlere dair dikkat çeken açıklamada bulundu. Trump "Hamas'a 20 esirin hepsini geri vermesini söyleyin. Meseleler hızlı bir şekilde değişecek. Bu sona erecek." diye çağrıda bulundu.
İLGİLİ HABERLER