20 Askerimizin şehit olduğu kazanın ardından Yunanistan’dan skandal paylaşım!

Gürcistan’da düşen Türk askeri uçağında 20 Mehmetçiğin şehit olduğu acı olayın ardından Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin yaptığı paylaşım kamuoyunda büyük tepki çekti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait C-130 tipi askeri kargo uçağının 11 Kasım’da Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşmesi sonucu 20 asker şehit olmuştu. Türkiye bu acı kaybın yasını tutarken, Yunanistan’dan gelen bir sosyal medya paylaşımı infiale yol açtı.

Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin resmi sosyal medya hesabından, düşen uçakla aynı model olan C-130 tipi askeri uçaklara ait görseller “Günün Fotoğrafları” başlığıyla paylaşıldı. Görsellerin altına “#C130 #C27 #SuperPuma” etiketleri eklendi.

Zamanlama Tepki Çekti

Paylaşım, Türkiye’de şehitler için cenaze hazırlıklarının yapıldığı ve naşların Ankara Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü süreçte yapıldı. Yunan Hava Kuvvetleri’nin, bu paylaşımı şehit haberlerinin gündemde olduğu bir gündeyayımlaması, hem sosyal medyada hem de ulusal basında sert eleştiriler aldı.

Öte yandan, düşen uçağın enkazında yürütülen arama-kurtarma çalışmalarında son şehidin naaşı da bulunmuş, tüm şehit cenazeleri A400M tipi "Koca Yusuf" uçağı ile Ankara’ya getirilmişti. Adli işlemlerin ardından cenazelerin memleketlerine uğurlanması planlanıyor.

"Kara kutuya ulaşıldı, inceleme sürüyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada, kazanın ardından başlatılan teknik incelemeler kapsamında uçağın kara kutusuna ulaşıldığını belirtmişti. Erdoğan, ayrıca “Şehitlerimizin 19’unun naaşına ulaşıldı, son naaş için çalışmalar sürüyor.” demişti. Son şehidin de bulunmasıyla birlikte tüm şehitlerin kimlik tespiti ve defin hazırlıkları sürüyor.

İLGİLİ HABERLER