İYİ Parti’den ihraç edildikten sonra bağımsız milletvekili olarak görevine devam eden Ümit Dikbayır, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katılıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün yapılacak CHP Grup Toplantısı’nda Dikbayır’a parti rozetini takacak.
İYİ Parti’den ihraç edilmişti
Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, 2023 yılında Meral Akşener’in ailesinin banka hesaplarını incelediği iddiası üzerine disipline sevk edilmiş ve 5 Aralık 2023’te partiden tedbirli ve kesin ihraç kararıyla ayrılmıştı.
O tarihten bu yana bağımsız milletvekili olarak görevini sürdürüyordu.
CHP lideriyle görüştü
Dikbayır, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti.
CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker, sosyal medya paylaşımında, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i Sakarya Milletvekili kıymetli kardeşim Ümit Dikbayır ile ziyaret ettik. Nazik ev sahipliği için teşekkür ediyor, ülkemiz ve partimiz adına hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Rozet takma töreni bugün
Edinilen bilgilere göre Ümit Dikbayır, bugün saat 13.30’da TBMM’de yapılacak CHP Grup Toplantısı’nda resmen partiye katılacak. CHP rozetini Özgür Özel’in takması bekleniyor.