Gazze’de süren İsrail saldırıları binlerce masum sivilin hayatını kaybetmesine yol açarken, dünya genelinde tepkiler her geçen gün büyüyor. Ancak bu tepkilerin ortasında Yunanistan’dan gelen açıklamalar, şaşkınlık ve öfke yarattı.
“İsrail Bizim Kilit Müttefikimiz”
Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, yaptığı konuşmada Kudüs’ün üç semavi din için kutsal olduğunu hatırlatsa da, şehrin aslında bir “Yahudi şehri” olduğunu savundu. Georgiadis, İsrail’in kendileri için kilit bir müttefik olduğunu, Türkiye’nin ise “düşman” olarak görüldüğünü ileri sürdü.
Bakan, “Erdoğan Kudüs’ün Araplara ait olduğunu söylüyor. Netanyahu ise Kudüs’ün Yahudi şehri olduğunu hatırlatıyor. Kudüs gerçekten de bir Yahudi şehridir. Bu şehri Yahudiler kurdu, kutsal miras onların elindedir. Tarihi gerçekleri görmezden gelemeyiz” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de Tepki Büyüyor
Gazze’de kanlı saldırıların devam ettiği bir dönemde yapılan bu açıklamalar, Türkiye kamuoyunda derin bir rahatsızlık oluşturdu. Yunan bakanın sözleri, İsrail’e verilen “küstah bir destek” olarak yorumlandı. Sosyal medyada ise binlerce kullanıcı tepkisini dile getirerek Yunanistan’ın tutumunu sert şekilde eleştirdi.