Kuruluş Osman Final Yapıyor: Burak Özçivit’in Ayrılığı Kararları Etkiledi
2019 yılından bu yana ekranlarda olan ve izlenme rekorları kıran Kuruluş Osman dizisi, başrol oyuncusu Burak Özçivit’in projeden ayrılmasının ardından final kararı aldı. Yapım şirketiyle yaşadığı ücret anlaşmazlığı nedeniyle diziden çekilen Özçivit’in bölüm başı 4 milyon TL talep ettiği ancak bu rakamın yapımcı tarafından kabul edilmediği öğrenildi.
Sosyal medya hesabından duygusal bir veda paylaşımı yapan oyuncu, “Vedalaşmak büyük bir erdemdir. 6 senelik tutkunun, emeğin üzerine algı yaratmaya çalışanlara, izleyicimize teşekkür ederek veda etmek istiyorum. Yeni hikayelerde görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.
7. Sezon Final Sezonu Olacak
Başrolsüz kalan dizide yeni sezon için başrol arayışı sürerken, diziye dair bir başka gelişme daha yaşandı. Kuruluş Osman’ın 7. sezonuyla birlikte final yapacağı açıklandı. İddialara göre dizide canlandırılan Osman Bey karakteri yaşlandırılacak ve diziye dokuz yeni oyuncu dahil edilecek.
Özge Törer’in dizide kalıp kalmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Yeni kadro ile sezon açılışı yapıldıktan sonra dizinin Mart ya da Nisan 2026’da final yapması planlanıyor. Kuruluş Osman, finaliyle birlikte Türk televizyon tarihine damga vuran projeler arasında yerini alacak.