Jose Mourinho'dan Kerem Aktürkoğlu açıklaması! Fenerbahçe'ye transfer olma nedeni ortaya çıktı

Mourinho, Benfica’nın Kerem Aktürkoğlu’nu özlediğini söyledi: “Fenerbahçe 5 katını teklif etti.” Benfica, Newcastle’a 3-0 yenilerek yine puan alamadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 3. haftasında Benfica, deplasmanda Newcastle’a 3-0 mağlup olarak gruptaki kötü gidişatını sürdürdü. Mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Jose Mourinho, sadece maçla değil, sezon başında Fenerbahçe’ye transfer olan Kerem Aktürkoğlu hakkında yaptığı dikkat çekici yorumlarla da gündeme oturdu.

“Fenerbahçe 5 Katını Teklif Etti”

Portekiz ekibinin tecrübeli teknik direktörü, Kerem Aktürkoğlu’nun ayrılığının Benfica için büyük bir kayıp olduğunu vurguladı:

“Çok beğendiğim bir oyuncu vardı ve şu anda bizde yok. Benfica, Kerem Aktürkoğlu’nu özledi. Onu arıyoruz. Bunun için Benfica’yı suçlayamam çünkü Fenerbahçe burada aldığının 5 katını teklif etti, bu kaçınılmaz bir durumdu.”

Mourinho’nun bu sözleri, Fenerbahçe’nin yaz transfer dönemindeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne sererken, Portekiz basınında da geniş yankı buldu.

“Zihinsel Olarak Çöktük”

Maçı da değerlendiren Mourinho, takımının fiziksel ve mental olarak yıprandığını ifade etti:

“İlk yarıda gol atma konusunda eksik kaldık çünkü maçın eşit geçtiğini düşünüyorum. Dört net pozisyonumuz vardı ama sonuç adaletsizdi. İkinci yarıdaki ikinci gol oyunun gidişatını tamamen değiştirdi. Hücum odaklı bir duran topta pozisyon kaybettik. Takım psikolojik olarak zayıfladı ve fark büyüdü.”

Ünlü teknik adam, özellikle maçın son bölümlerinde takımın enerji kaybı yaşadığını belirterek,

“Son 30 dakikada tamamen farklı bir motorla oynadılar. Bizimkinden çok daha güçlüydüler. Takım fiziksel ve zihinsel olarak çöktü.”
ifadelerini kullandı.

“Toparlanmak Zorundayız”

Mourinho, kalan maçlara umutla baktığını da sözlerine ekledi:

“Elemeleri geçmek için 15 puana ihtiyacımız yok. 9 ila 11 puan arası yeterli olacaktır. Evimizde oynayacağımız iki maç var ve toparlanmak zorundayız. İlk yarıdaki iyi oyun hiçbir anlam ifade etmiyor. Önemli olan 3-0 kaybetmemiz. Şimdi toparlanmamız gerekiyor.”

İLGİLİ HABERLER