Süper Lig’in 10. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı. Maç İstanbul’da oynandı ve iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı. Karşılaşma büyük çekişmeyle geçti ve 1-1 tamamlandı. Beşiktaş mücadeleye hızlı başladı, henüz 5. dakikada Cengiz Ünder’in golüyle öne geçti. Kasımpaşa ise penaltı pozisyonuyla gol aradı ve Claudio Winck’in kafa golüyle beraberliği sağladı.
Beşiktaş aldığı beraberlikle puanını 17’ye çıkardı. Ev sahibi Kasımpaşa ise bu maç sonrası puanını 10 yaptı. Maçta dikkat çeken anlardan biri penaltı atışıydı. 32. dakikada kullanılan penaltıda Tammy Abraham’ın vuruşu başarısız oldu. Dönen topta Kasımpaşa hızlı çıktı ve Winck’in golü geldi.
Maçın Öne Çıkan Anları
Çekişmeli geçen karşılaşmada Beşiktaş öne geçen taraf olurken, Kasımpaşa evinde iyi direnç gösterdi. Penaltı anı ve hemen ardından gelen gol maçın kırılma anı oldu. Her iki takım da birçok gol pozisyonu yakaladı ancak son vuruşlarda etkili olamadı. İkinci yarıda da denge bozulmadı. Kasımpaşa savunmada ve kaleci Ersin’in kurtarışlarıyla dikkat çekti.

Kadrolar
Beşiktaş’ın teknik direktörü Sergen Yalçın maç öncesi kadroda ofansif varyasyonlara gitti. 11’de Ersin, Gökhan, Djalo, Emirhan, Rıdvan, Ndidi, Orkun, Cerny, Cengiz, El Bilal Toure ve Abraham yer aldı. Kasımpaşa ise Gianniotis, Espinoza, Opoku, Szalai, Frimpong, Baldursson, Cafu, Winck, Diabate, Thiam ve Kubila on biriyle sahaya çıktı. Karşılaşmanın hakemi Adnan Deniz Kayatepe oldu.
İstatistiklerle Maç Özeti
Maç boyunca Beşiktaş rakip kaleye toplam 8 şut gönderdi, Kasımpaşa ise 7 şutta kaldı. Topa sahip olma oranlarında Kasımpaşa yüzde 56, Beşiktaş ise yüzde 44 oldu. Kale önünde iki takım da etkili olmayı sürdürdü ancak gol yollarında yeterli sonuca ulaşamadı. Mücadelenin son düdüğüyle puanlar paylaşıldı.
Sonuç olarak, Atatürk Stadyumu’nda oynanan mücadelede iki takım da kazanma fırsatı buldu fakat galip çıkmadı. İki takım da ligde üst sıraları zorlama hedefini sürdürmeye devam ediyor..