Okan Buruk tam 7 futbolcunun kalemini kırdı

Galatasaray’da yaprak dökümü başladı! Okan Buruk, 7 yabancı futbolcunun üstünü çizdi.

Süper Lig’in iddialı ekiplerinden Galatasaray’da yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Teknik direktör Okan Buruk, kadro planlamasında radikal kararlara imza atarken, yolların ayrılacağı futbolcuları netleştirdi. Buruk’un, takımda düşünmediği 7 yabancı oyuncunun ismini belirlediği öğrenildi. Bu hamle, transfer döneminde Sarı-kırmızılı camiada taşları yerinden oynatabilir.

Yabancı Kontenjanı Doldu, Kadroda Temizlik Başladı

Galatasaray mevcut durumda 17 yabancı futbolcuya sahip. Yeni transferlerin de kapıda olduğu düşünüldüğünde, bu sayının artması kaçınılmaz görünüyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı kısıtlamaları nedeniyle Buruk en az 3 isimle yolları ayırmak zorunda. Ancak bu sayı 7’ye çıktı.

Vedalaşılacak İsimler Belli Oldu

Milliyet’in haberine göre Okan Buruk, yeni sezonda kadroda düşünmediği yabancıları belirledi. Listedeki isimler dikkat çekici: Nicolo Zaniolo, Victor Nelsson, Carlos Cuesta, Elias Jelert, Derrick Köhn, Alvaro Morata ve Mathias Ross ile yolların ayrılması bekleniyor. Bu futbolcuların performansları ya da takıma uyumları, ayrılık kararında etkili oldu.

Yönetim Çalışmalara Başladı

Galatasaray yönetimi, teknik heyetin verdiği bu rapor doğrultusunda oyuncularla görüşmelere başladı. Sarı-kırmızılılar, bu ayrılıklardan elde edilecek gelirle hem yabancı kontenjanını açmayı hem de yeni transferlere kaynak yaratmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER