Kayserispor karşısında alınan beraberlik sonrası Fenerbahçe'de sular durulmuyor. Ekol TV ekranlarında değerlendirmelerde bulunan deneyimli teknik adam ve yorumcu Sergen Yalçın, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'ya adeta ateş püskürdü.
Kayserispor ile 3-3 berabere kalan sarı lacivertli takımın şampiyonluk yarışında ağır yara aldığını belirten Yalçın, çarpıcı sözlerle teknik direktör Mourinho'yu hedef aldı. Yalçın, “Eskiden filmlerin sonunda ‘The End’ yazardı. Bu akşam ligin üst tarafı bitti. Herkes aynı şeyi düşünüyordur. Fenerbahçe, Samsunspor ve Kayseri maçlarını kazansaydı, bugün Galatasaray’ın yalnızca 1 puan gerisinde olacaktı. Yüzde yüz şampiyonluk adayıydın!” diyerek eleştirilerine başladı.
“Mourinho, Kayserispor Teknik Direktörü Gibi Davrandı”
Sergen Yalçın, Mourinho’nun maç içerisinde yaptığı oyuncu değişikliklerine sert ifadelerle tepki gösterdi. Skor 3-2 olduktan sonra iki savunmacının sahaya alınmasını “küme düşmeye oynayan bir takımın refleksi” olarak nitelendiren Yalçın, “Sen Fenerbahçe’nin hocasısın! Bu dakikada skoru artırmak için saldırman gerekirdi. 4-2, hatta 5-2 için oynanmalıydı. Ancak sen skoru korumaya çalıştın. Bu, kabul edilemez bir zayıflıktır. Bugünkü puan kaybı doğrudan teknik direktörün hanesine yazılır” dedi.
“Bu Kadar Mı Cesaretsizsin Mourinho?”
Eleştirilerinin dozunu artıran Yalçın, Jose Mourinho'nun 79. dakikada yaptığı hamleleri “yürek yoksunluğu” olarak yorumladı. “Sen bu kadar mı yüreksizsin! Koskoca Fenerbahçe’nin antrenörüsün. Oyuncu değiştirerek sadece maçın bitmesini istedin. Bu dünyanın en saçma hamlesidir” şeklinde konuşan Yalçın, sarı lacivertli taraftarların da bu duruma tepkisiz kalmaması gerektiğini vurguladı.
Ayrıca Portekizli teknik adamın geçmiş başarılarına atıfla, “Bu Mourinho nasıl bu kadar kupa kazandı, hayret ediyorum. Bunlar normal değil! Artık Fenerbahçe’nin her maçı tehlike altında. Lig bitti, geçmiş olsun. Kayserispor’un deplasmanda 3 golü var mı diye dönüp baksın. Bu sonucun sorumlusu sadece Mourinho’dur” ifadelerini kullandı.
“Tazminat Kültürünüzle Kimseyi Kandırmayın!”
Mourinho’nun maç sonu yaptığı basın toplantısındaki, “4-5 maç kazanınca en iyi, kaybedince en kötü oluyorsunuz. Buranın kültürü bu ama benim değil.” açıklamasına da sert yanıt veren Yalçın, “Kimse sana kötü hoca demedi. Ama biz Portekizlilerin kültürünü iyi biliriz. Masal anlatma! Sizin tek kültürünüz tazminat almak. Başka bir meziyetiniz yok. Okan Buruk’a yaptığı hareket bir ‘dengeli’ insanın yapacağı hareket mi? Herkes her şeyi görüyor artık!” diyerek sözlerini tamamladı.Sergen Yalçın, Fenerbahçe Teknik Direktörü Mourinho'yu sert sözlerle eleştirdi: "Yürek yoksunu hamlelerle lig bitti!"