A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2025 FIVB Milletler Ligi finalleri için Polonya’ya gitti. Ay-yıldızlı ekip, 24 Temmuz’da Japonya ile çeyrek final mücadelesine çıkacak. Karşılaşma TRT 1’den canlı yayınlanacak.
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2025 FIVB Voleybol Milletler Ligi (VNL) final etabı için Polonya’ya gitti. “Filenin Sultanları”, 23-27 Temmuz tarihleri arasında Lodz kentinde düzenlenecek olan organizasyonda Türkiye’yi temsil edecek.
Türkiye Voleybol Federasyonu’nun yaptığı açıklamaya göre ay-yıldızlı ekip, çeyrek finalde Asya’nın güçlü temsilcisi Japonya ile karşı karşıya gelecek. Kritik mücadele 24 Temmuz Perşembe günü saat 17.30’da Lodz’daki Atlas Arena’da oynanacak ve TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.
Turnuvada favoriler arasında gösterilen milliler, Japonya’yı geçmesi halinde yarı finalde Brezilya-Almanya çeyrek finalinin galibiyle eşleşecek.
Geçtiğimiz yıl Milletler Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan Türkiye, unvanını koruma hedefiyle sahaya çıkacak. Final etabına iddialı bir kadro ile hazırlanan millilerde moraller yüksek. Teknik ekip ve oyuncular, zorlu fikstüre rağmen şampiyonluk için mücadeleye hazır olduklarını belirtiyor.
Pasörler: Dilay Özdemir, Cansu Özbay
Pasör Çaprazları: Melissa Vargas, Aleksia Karutasu
Smaçörler : Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Yaprak Erkek, Saliha Şahin
Orta Oyuncular: Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Deniz Uyanık, Berka Buse Özden
Liberolar: Simge Aköz, Gizem Örge.