TFF 3. Lig 4. Grup’ta oynanacak Altay – Eskişehirspor maçı öncesi büyük bir şok yaşandı. Maçın yardımcı hakemi Emre Kaya (27), kaldığı otel çıkışında bıçaklı saldırıya uğrayarak bacağından yaralandı. Olayın ardından yakalanan 3 şüpheli tutuklandı.
Olay, sabaha karşı saat 02.00 sıralarında İzmir’in Konak ilçesi Alsancak Mahallesi 1467. Sokak’ta meydana geldi. Emre Kaya, otel çıkışında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmada sol baldırından bıçaklandı. Hafif yaralanan Kaya, kendi imkanlarıyla Alsancak Devlet Hastanesi’ne giderek tedavi oldu ve taburcu edildi.
“Niye Bakıyorsun?” Diyerek Saldırmış
Yardımcı hakem Kaya, ifadesinde saldırganı tanımadığını ve kendisine “Niye bakıyorsun?” diyerek saldırdığını söyledi. Olay sonrası polis ekipleri saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
Yapılan araştırmada saldırıyı gerçekleştiren Ş.Ö. ile yanındaki Y.K. ve N.C.Ç.’nin aynı gün Karşıyaka’da bir vatandaşı gasp ettikleri de ortaya çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.
MHK Hemen Hakem Değiştirdi
Merkez Hakem Kurulu (MHK), Emre Kaya’nın yerine maça Muğla bölgesi hakemlerinden Alişan Küçükkocak’ı atadı. MHK’nın resmi açıklamasında, “Yaşanan sağlık problemi nedeniyle hakem değişikliği yapılmıştır.” denildi.