Özge Uzun'un oğlu kim, ne hastası?

Dağhan Üst, Özge Uzun'un 2007'de doğan oğlu olarak dünyaya geldi. Doğumdan hemen sonra yoğun bakıma alındı. Anne karnında oluşan anomaliler nedeniyle kalça çıkığı, eklem gevşekliği ve kalp problemleri tespit edildi.

Özge Uzun, tanınmış bir Türk haber sunucusu olarak oğlu Dağhan Üst'ün nadir görülen doğumsal anomalilerle doğduğunu açıkladı. Bu durum, teşhis edilemeyen bir sendromla ilişkilendirildi ve Uzun'un yaşamını derinden etkiledi. Oğlu, kalça çıkığı, eklem gevşekliği, kalp sorunları ve gelişim geriliği gibi belirtiler gösterdi. Uzun, bu süreci kitaplarında ve röportajlarında paylaştı.

Özge Uzun Kimdir

Özge Uzun, 22 Ocak 1979'da Ankara'da doğdu. İlkokulu tamamladıktan sonra, 1993'te Radyo Vizyon'da Erhan Konuk'un desteğiyle yayıncılığa adım attı. TRT spikerlerinden eğitim aldı ve İstanbul'a taşındı. Alem FM'de radyo kariyerine başladı, ardından 2001'de NTV'de seslendirme yaptı.

Uzun, TV haberciliği eğitimi aldıktan sonra NTV, FOX TV ve CNN Türk'te spikerlik görevini üstlendi. 2012'de Kanaltürk'te sabah programı sundu. TV8'de "Erken Baskı" programını yönetti ve 2015'te TRT Haber'e geçti. Kariyeri boyunca haber sunuculuğuyla tanındı.

Dağhan Üst'ün Durumu

Dağhan Üst, Özge Uzun'un 2007'de doğan oğlu olarak dünyaya geldi. Doğumdan hemen sonra yoğun bakıma alındı. Anne karnında oluşan anomaliler nedeniyle kalça çıkığı, eklem gevşekliği ve kalp problemleri tespit edildi. Gelişim geriliği de gözlendi ve teşhisi konulamayan bir sendromla ilişkilendirildi.

Uzun, oğlunun durumunu "milyonda bir görülen" olarak tanımladı. 2017'de ABD'deki National Institutes of Health'e davet edildi. Dağhan, tedavisi için Washington'a gitti. Bu süreçte eklem ve kalp sorunları yönetildi, ancak tam teşhis hâlâ belirlenmedi.

Aile ve Mücadele Süreci

Özge Uzun, 2004'te televizyon yapımcısı Volkan Üst ile evlendi. Çift, 2014'te boşandı ancak 2017'de yeniden evlendi. Bu evlilikten Dağhan doğdu. 2011'de kızları Ömür Siva Üst dünyaya geldi. Siva, abisi Dağhan'a destek verdi ve Uzun bu ilişkiyi "mucize" olarak nitelendirdi.

Uzun, oğlunun yalnız kalmaması için ikinci çocuğa karar verdi. Dağhan, Ankara'da anneannesiyle yaşadı ve tedavileri devam etti. Uzun, 2019'da "Sizin Hiç Maviniz Var mı?" kitabını yazdı. 2021'de "Kırmızı Sarı ve Gergedan"ı yayımladı. Bu eserler, bilinmeyen sendromla yaşanan zorlukları anlattı.

İLGİLİ HABERLER