Yılın ilk kar uyarısı! 5 şehir beyaza bürünecek

Doğuda kar yağışı başlıyor! Erzurum, Kars, Ardahan, Gümüşhane ve Bayburt’ta beyaz örtü etkisini gösterecek.

Sonbaharın serin yüzünü daha da fazla hissettirdiği bu günlerde, Türkiye’nin doğu bölgeleri kışa adım atıyor. Meteorolojiden gelen son tahminler, kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini gösteriyor. Uzmanlar, özellikle doğu illerinde yaşanacak sert hava koşullarına karşı vatandaşları dikkatli ve hazırlıklı olmaları konusunda uyarıyor.

5 İl Beyaza Bürünecek

Hava Forum’un yaptığı değerlendirmelere göre, bu gece yarısından itibaren doğu illerinde kar yağışı etkisini göstermeye başlayacak. Erzurum, Kars, Ardahan, Gümüşhane ve Bayburt’ta sabah saatlerinden itibaren yer yer ince bir beyaz örtü bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olması beklenen kar yağışının, ulaşımı ve günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ise aynı bölge için yağmur ve karla karışık yağış uyarısı yayımladı. Uzmanlar, ani hava değişimlerine karşı başta yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere tüm vatandaşları tedbirli olmaya çağırıyor.

İLGİLİ HABERLER