ANKARA gündemi yine yoğun. Ankara'dan Türkiye'nin siyasetine, ekonomisine, sosyal yapısına bakıyoruz. Türkiye'nin gözü kulağı da Ankara'da.
 
Maltepe düğümü çözülme aşamasına gelirken, AK Parti A planını uygulamaya başladı. İstanbul seçimleri için 3 bavul dolusu klasör ile Yüksek Seçim Kurulu'na gelerek olağanüstü itiraz dilekçesini verdi.
 
Zaten 31 Mart seçimlerinin hemen arkasından elde var 1 olan plan idi bu. Formalite itirazlar, yeniden açılan sandıklar, sayılan oylar ile bugünlere gelindi. Şimdi 3 valiz dolusu belgeyi YSK inceleyecek ve kararı verecek.
 
Asıl sorun AK Parti içindeki seçim muhasebesinin yapılacak olması. 26-28 Nisan arasında AK Parti, Kızılcahamam'da kampa girecek. Bakanlar, milletvekilleri, yöneticiler ve yetkililer kazanılan 770'in üzerindeki il-ilçe belediye başkanı, il başkanları ve teşkilat üyeleriyle birlikte değerlendirme yapacak. İl ve ilçelerden gelen sonuçlar kapalı oturumlarda tüm detaylarıyla değerlendirilecek. MHP ile kurulan Cumhur İttifakı'nın oy oranları ile AK Parti'nin oyları ayrı ayrı masaya yatırılacak. 31 Mart'ta bir önceki seçimlere göre başarısız olan ve kampanya süresince sıkıntı yaşayan iller uyarılacak. Rekor kıran Rize, Konya, Sakarya ve Kahramanmaraş gibi illerin teşkilatlarına teşekkür edilecek. Doğu ve Güneydoğu'da HDP'den AK Parti'ye yönelen Kürt seçmenin tercihinde hangi faktörlerin öne çıktığı değerlendirilecek. 
 
İstanbul'da AK Parti'nin kazandığı 15 ilçe belediye başkanının aldığı oyların Binali Yıldırım'dan fazla olması, diğer sandıklarda da İmamoğlu'na çıkan oyların yüzde oranlarındaki artış kampın en önemli gündem maddesi olacak. İstanbul İl Teşkilatı ve ilçe teşkilatları arasındaki ilişkiler de masaya yatırılacak.
 
TBMM rötarlı çalışacak
 
TBMM'nin çalışmalara başlaması bir hafta ertelendi. Genel kurul toplantısı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında özel oturumla başlayacak. 
AK Parti yönetimi sporda şiddetin önlenmesine ilişkin yasa teklifi ile çalışmaları başlatmayı planlıyor. Ancak meclisin asıl gündemi ekonomi başlıklıklı düzenlemelerle olacak. Ekonomi bakanlıklarından gelecek bir dizi yasal düzenleme için toplantıların başladığı 2 hafta içinde meclis gündemine gireceği ifade ediliyor. 
Bu arada taslak olarak hazır bekleyen hayvan hakları, askerlik gibi iki önemli madde de meclis oturumunu bekliyor.
Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak da muhalefet arka arkaya önerge verecek. 
 
ABD çıkartması
 
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ABD'ye çıkartma yaparak adeta öncü görevini üstlendiler. 
F 35 ve S 400 sorunlarıyla ilgili çalışmalara katıldılar. Amerikan Türk Konseyi tarafından Washington'da düzenlenen konferansta konuşan bakan Akar, "Tehditler, ültimatomlar ve süre vermeler yapıcı değil. Müttefiklik ruhuna aykırıdır. F 35'lerin alıcısı değil ortağıyız" şeklinde konuşarak ilişkide denge bulmaya çalıştı. YPG'ye silah tesliminin kabul edilemeyeceği, NATO'ya bağlılıkta değişiklik olmayacağı vurgulanırken, Büyükelçi Kalın ise ABD ile aramızda YPG ve Fetö sorunu olduğunu ifade etti.
Türk-ABD İşkonseyi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ile bakan Ruhsar Pekcan ise işadamlarıyla, finans temsilcileriyle görüşmelerde bulundu. 
 
Sabah saatlerinde sosyal medyaya düşen fotoğraf ise Ankara'ya sıcak mesajlar verecek nitelikte bulundu. Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın ABD Başkanı Trump ile görüşmesi, Türkiye'ye davet etmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajlarını iletmesi sorunları çözebilecek bir adım olarak nitelendirildi.
Bakan Albayrak, ABD'ye Türkiye'ye yatırım için çağrıda bulunurken, önümüzdeki günlerde liderler arasında bir görüşmenin yapılabileceğinin sinyallerini de vermiş oldu. 
 
31 Mart seçimlerindeki İstanbul kaosu ister istemez dış politika ve ekonomi alanlarındaki sorunları ikinci plana ötelerken, bir yandan da son derece ihtiyaç hissedilen ABD ile olan ilişkileri değerlendirmek için ilk adım atılmış oldu. 3 bakan ve Cumhurbaşkanı'nın sağ kolu olan büyükelçi Kalın'la yapılan bu ziyaret ilişkilerin ısınmasına neden olabilecek düzeyde görülüyor. 
23 Nisan Çocuk Bayramı'nda 4 günlük tatilin iç turizme olan katkısı ve mayıs başında başlayacak Ramazan'ın getireceği ekonomik sirkülasyon da iktidarın gündeminde bulunuyor.
Anlaşılıyor ki İstanbul seçim sonucunu artık son durak olan YSK'da bekleyeceğiz. 3 bavul evrak ancak 15 günde sonuçlanabilir. Dolayısıyla mayıs ayı başına kadar Türkiye yine aynı sorunlar üstünde patinaj yapacak gibi görünüyor.