Kocaeli Kandıra ilçesindeki Babalı Mahallesi sahiline, 10 Ağustos'ta günübirlik tatil için kuzenleriyle birlikte gelen 19 yaşındaki Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Aryen Jiyan Kartalmış, boğularak hayatını kaybetmişti.

Sabah saatlerinde Diyarbakır'a getirilen cenaze, Bağlar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlığı'nda ailesi ve yakınları tarafından toprağa verildi. Sevenleri genç kız için gözyaşı döktü.

Yaşamını yitiren genç kızın babası Diyarbakır'ın Ergani Belediyesi eski başkanı Ramazan Kartalmış, "Kızım Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde okuyordu. Pandemi nedeniyle evdeydi. Koşullar biraz yumuşayınca annesiyle birlikte kuzenlerinin yanına gitti. Aslında tatillerini de yapmışlardı. Kuzenleriyle birlikte Kandıra bölgesinde denize girmek istemişler. Sonra dalgalar alıp götürmüş onu. Müdahale edildiği zaman da geri döndürülemedi. Çok zor bir şey, Allah kimseye yaşatmasın. Yılların çabasıyla emeğiyle bir yıl önce üniversite sınavında Türkiye'de derece yapmış, 542'nci olmuştu. Annesinin, babasının yüzünü güldürmüştü. Yönetici olmak istiyordu, bunun için de çok çaba sarf etmişti gerçekten. Ben dünden beri hep şunu düşünüyorum, acaba bu kadar çalışmasaydı çünkü yaşıtları, akranları dışarıda gezerken, dolaşırken o çalışıyordu" dedi.

Editör: Haber Merkezi