Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz gün hükümete gönderdiği “açık mektup”ta asgari ücretin yılda bir defa zamlanmasını öngörülen “dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik önem taşıdığını” vurguladı.

NİSAN'DA 8 MİLYON ÇALIŞAN AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALACAK

AK Parti, 2024 yılı asgari ücretini açıklarken bundan sonra asgari ücrete yılın ikinci yarısında zam olmayacağını da açıklamıştı. Ancak bugün net asgari ücret 17 bin 2 TL. Açlık sınırı ise mart itibarıyla 16 bin 793 TL. Nisan itibarıyla asgari ücretin açlık sınırının altında kalması bekleniyor. Eğer artış yapılmazsa yaklaşık 8 milyon işçi açlık sınırının altındaki ücretle geçinmek zorunda kalacak.

Yeni haftada dolar yükselişte! İşte detaylar Yeni haftada dolar yükselişte! İşte detaylar

Öte yandan yapılan zamlar ve kredi kartları faiz artışları da emekçilere ağır darbe indirecek. DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, ekonomideki krizin bütün faturasının emekçiye kesilmesine tepki gösterdi.

Görgün şöyle söyledi: Asgari ücrette de artış yapmak istemiyorlar. Ancak bu ücretlerle geçinebilmek de mümkün değil. Mutfağın durumu belli. Batırdıkları ekonominin faturasını bize çıkarmak istiyorlar. Öyle yağma yok.”

"HÜKÜMET IMF'SİZ IMF PROGRAMI UYGULUYOR"

Hükümete duyulan güvensizliğin yerel seçimlere yansıdığını belirten Görgün’e göre iktidar “IMF’siz IMF programı” uyguluyor. 

Editör: İrem Nur Kaya