Aşı karşıtı değiliz, henüz aşı olmamış(nerden biliyorsa) sıvıya karşıyız, klişesini geçelim. Fark eden bir şey yok, aynı kapıya çıkıyor.

Yine Aşı konusunda iyi niyetle “acaba” deyip gelecek için korku duyarken, içinde bulunduğu anın farkında olamayanlar. Otla çöple, kelle paça, tuzlu suyla gargarayla Koronavirüsü yeneceği zannettirilen insanlar çıkmazın içinde.

Bir de aşı üretici firma savaşları var. Birbirlerinin aşıları hakkında senaryo yazıyorlar. Virüs hakkında iki tez: Virüs varyantları ile aramızda dolaşacak(aşısızlar ve fakir ülkelerin aşıya ulaşamamasıyla) ya da bir gün aniden yok olacak.

Üretilmiştir, aşısı da aynı anda üretilmiştir, yeni Dünya düzeni için insanları robotlaştırma planlıdır genleri değiştirebilir.. gibi sürü ile çekince, bahane çok, çözüm yok. Artık onlara direk “aşı karşıtı” diyeceğim, çünkü hem Biontech, hem de Sinovac tarzına karşılar. Güvence istiyorlar. ?? Netwörklerinde dönüp onları esir alan cümlelerle yaptıkları savunma, yabancı ülkelerden taşınan, aşı ölümü arttırdı şeklinde algı operasyonuna gönüllü teslim olmuşlar.

Sorgulamıyorlar. Aşı tarihinde de benzerleri yaşanmış. Ekonomik çıkardan, aşı ile öldürmeye kadar dizi dizi senaryolar yazılmış.. İçinde çözüm yok. İnsanları endişe ve korkuya sevk ediyorlar.

Virüs aşılılar arasında da dönüyorsa “niye aşı olalım” diyenler var. Bir buçuk yıldır her an yeni bilgi edindiğimiz durumda, herkes aşılı olursa kendiliğinden kaybolma ihtimal göz ardı ediliyor.

Virüsün bulaştıktan sonra kişinin kendi bünyesindeki çeşitli rahatsızlıkları arttırdığı da gerçek. Karşımızdaki katilin eline koz vermek değil de nedir aşıya karşı olmak.

Aşılı olursak kurtuluruzun kesinliği olmasa da, çaba şart. Şu an itibariyle, AB’de “aşı karneleri” devrede. Karnesi yoksa ellerinden Dünyayı çekip alacaklar. O zaman kanunla bu iş olsun deniliyor.

Benzeri kanun çıksa, eminim ki Anayasa mahkemesi kısa sürede iptal eder. Devletin terörle mücadele için çıkardığı güvenlik soruşturmasını iptali gibi. Hukuk öyle grift ve saklanacak alan çok ki, insan eliyle kolayca köstebek yuvasına çevrilebiliyor. Hele ki bizde. İş aşı karşıtlarının samimiyet boyutunu aştı.

Soros ve Biden’in ilgisini çekti. Şu saatten sonra çok daha şuurlu, yazarı, siyasetçisi, avukatıyla, öğretmeniyle…. Aşı karşıtlığı bloğu göreceğiz. Her görüşten insanıyla kendi kendilerini hapsettikleri hücrede çırpınırken, devlete zarar veren mekanizmanın parçası olacaklar.

ABD’de, kitlelerin Floyd duyarlılığı, ırkçı karşıtı yürüyüşler virüsü yaydı. Ekonomi kilitlendi. Üç beş sanatçı, sosyal medya, mektupla oy sistemi…ve Trump devrildi.

Demokratik mi, demokratik. A. Dilipak, Dr. Bilgehan, Av. Bilmem kim…in sosyal medyada yaydığı bilimsellikten uzak, algı satırları alıcı bulduğu ve bu tür kişiler toplum sağlığını riske atmaktan soruşturulmadığı sürece handikaptayız. Virüse karşı verilen ölüm kalım savaşında, karşı propaganda ile elsiz ayaksız bırakıyorlar devleti.

Aşı karşıtlığının Gezivari eylem için kullanılma ihtimali de artıyor. Bunun içinse insana ihtiyaç var. Potansiyel güç, önce gençler, “Öfkeli Genç Türkler” Düğmeye basmak içinse, üniversitelerin açılması bekleniyor. Aşı karşıtlığı, aynı “hayvanseverlik” gibi her çeşit insanı bir araya getirebildiğinden iş çığırından çıkabilir.