Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığına Derya Örs atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığına Örs getirildi.

DERYA ÖRS KİMDİR?

22 Nisan 1966’da Konya’da dünyaya geldi. İlköğrenimini Akşehir’de, liseyi Konya’da tamamladı. A.Ü. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Fars Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda lisans öğrenimini (1985-1989) bitirdikten sonra, 1990’da adı geçen Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1992’de yüksek lisansını, 1999’da doktorasını bitirdi.

Mart 2002’de Yardımcı Doçent kadrosuna atandı; Nisan 2002’de Doçent unvanını alarak Nisan 2003’te doçentlik kadrosuna; 17.08.2010 tarihinde Ankara Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda Profesörlük kadrosuna atandı.

Şarkiyat alanındaki bilimsel çalışmaları yayımlamak üzere kurulan Nüsha Şarkiyat Araştırmaları Dergisi’nin kurucularından ve editörlerinden birisi ve aynı zamanda Ankara’da bulanan Mevlana Araştırmaları Derneği’nin Başkan Yardımcısıdır.

2011 yılı Ocak ayında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Derya Örs, 3 Kasım 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan üçlü kararname ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı görevine  başlamıştır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Grlyrtts