İsveç'te altı ay önce avlanırken ayının saldırısına uğrayan ve ayıyı vurarak öldüren avcı Sundström, yanağını parçalayan ayının etinden yemek yaptıklarını anlattı.

İsveç'te 42 yaşındaki avcı Pär Sundström ve 14 yaşındaki oğlu Evert Sundström, ağustosta bir ayının saldırısına uğradı. Havayoluyla hastaneye kaldırılan Sundström, 13 saatlik bir ameliyat geçirdi. Kendilerine saldıran ayıyı öldüren Sundström, avcı arkadaşlarının ayıyı parçalara ayırarak etini kendilerine gönderdiğini anlattı. Sundström, ayının etinden gulaş, kebap ve taco yaptıklarını söyledi.

70 kişiyle başladı tüm ABD'ye yayıldı: En az 570 gözaltı! 70 kişiyle başladı tüm ABD'ye yayıldı: En az 570 gözaltı!

The Telegraph'ın haberine göre, İsveç'in iç kesimindeki Ljusdal kasabasına yakın bir bölgede oğluyla birlikte avlanan Sundström, üzerlerine doğru bir ayının geldiğini gördü. Avcıyı yere düşüren ayı, sonrasında yüzünü ısırarak yanağının sağ kısmını parçaladı. Oğlu bu esnada araya girerek ayının başına vurmaya başladı. Ayı, bunun üzerine Evert'e dönerek, onu da kolundan ısırdı, bu esnada Evert diğer koluyla ayıya karşı koymaya çalışıyordu.

Oğlunun müdahalesi sonrası yere düşen tüfeğini almaya başaran Sundström, ardından ayıyı vurarak öldürdü. Bu olayın üzerinden altı ay geçerken ve baba-oğul halen aldıkları yaraları iyileştirmeye çalışırken, Sundström'ün bir yüz ameliyatı daha geçirmesi bekleniyor. 

AdamSundström'ün açıklamasına göre, kendisi ayıyı vurarak öldürdükten hemen sonra avcı arkadaşları ayıyı parçalara ayırarak etini evlerine göndermişti. Sundström, eti halen dondurucuda sakladıklarını anlattı. Ayıdan gulaş ve taco yaptıklarını söyleyen Sundström, "Yüzümü ısıran ayıdan taco yapmak... Nihai intikam bu olsa gerek" dedi.

Avcı, daha en başında bir ayı öldürürseler etinden taco yapmayı planladıklarını belirtti.

Sundström'ün paylaştığı bilgilere göre, olayın ardından geçirdiği 13 saatlik operasyonda yanağı yerine dikilemeyince bacağından alınan doku yanağına nakledilmişti.

Editör: Nehir Durdağı