Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye tatile gelen Türk işçileri Türk gençlerine çağrıda bulundu.

Avusturya'da işçi olan, Türkiye'ye lüks cipiyle tatile gelen Serdar Demirkıran  Avusturya’dan ülkeye geldiğini ve memleketi Sinop’a gideceğini aktararak, "Türk bayrağını görünce bütün yorgunluğum geçti. Avrupa’da yabancı düşmanlığı çok açık bir şekilde her yerde var. Türk isen 3’üncü sınıfsın. Benim Türkiye’de yaşayan gençlere tavsiyem buradaki rahatını hiç bozmasın. Çalışana hayat her yerde güzel ama çalışmazsan, her şeyi devletten beklersen olmaz. Çalışana hayat her yerde güzel” dedi.

Vatandan daha iyi bir yer olmadığını belirten gurbetçilerden Erol Seven, Hamburg’dan trenle Edirne’ye geldiğini ifade ederek, "Vatandan daha iyi hiçbir yer yoktur. Gençler Avrupa’ya gidip ne yapacak. Kafası çalışan için burada da her şey var. Türkiye’de de yaşam güzel. Avrupa’da hayat güzel, Türkiye’de de güzel. Gençler vatana sahip çıksın, başka bir yere gitmesin derim” diye konuştu.

Stuttgart’tan geldiğini ve memleketi Tekirdağ’a gideceğini vurgulayan gurbetçilerden Hülya Yıldız, Avrupa’da yaşam şartlarının zor olduğunu belirtti.

Editör: Grlyrtts