Avşa Adası, Marmara Bölgesi'nde Balıkesir ili Marmara ilçesine bağlı bir adadır. Erdek'ten 2 saat, Tekirdağ'dan 4 saat ve İstanbul'dan sadece 3 buçuk saat uzaklıktadır. Avşa Adası, özellikle İstanbul, Bursa, Erdek, Tekirdağ gibi şehirlere yakınlığı sayesinde yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi akınına uğrar. Genel olarak, koyları ve ince kumlu plajlarıyla öne çıkan ada, aynı zamanda ekonomik açıdan cazip bir tatil deneyimi sunar. İstanbul'dan İDO feribotları, Erdek ve Tekirdağ'dan arabalı vapurlarla kolayca ulaşabilir bir konumdadır.

Avşa Adası'nın atmosferini hissetmek isteyenler için İşte gezilecek yerler listesi;

1. Yiğitler Köyü: Adanın sembollerinden biri olan bu köy, tarihi Rum yapıları ve güzellikleriyle göz kamaştırır. Aynı zamanda burada şarapçılık ve balıkçılık da yaygındır.

2. Şarap Fabrikaları: Adaya özgün şaraplar üreten Bortaçina ve Büyülübağ şarap fabrikalarını ziyaret ederek lezzetli şarapları tadabilirsiniz.

3. Mavi Koy: Temiz denizi ve huzurlu çevresiyle ünlüdür. Restoranlar ve kafeler çevresini sarmalarken, denize girmek ve güneşlenmek için mükemmel bir seçenektir.

4. Kumtur: Köyün son noktasıdır ve sessiz ve huzurlu bir atmosfer sunar. İnce kumları ve doğal güzelliğiyle bilinir.

5. Çınar Koyu: Adanın en büyük plajına ev sahipliği yapar. Temiz ve berrak deniziyle dikkat çeker. Ücretsiz ve ücretli plaj seçenekleri sunar.

6. Türkeli Köyü: Tarihi yapıları, Avşa Manastırı ve doğal güzellikleriyle önemli bir destinasyondur. Rum ve Trakya göçmenlerinin yaşadığı bu köyde, şarapçılık ve balıkçılık yaygındır.

7. Kadınlar Plajı: Sadece kadınlara özel bir plajdır ve temiz deniziyle ünlüdür. Aynı zamanda Altınkum ve Tavşanlı'ya yakındır.

8. Barlar Sokağı: Gece hayatının merkezidir. Gece kulüpleri ve diskolarla doludur ve eğlenceli geceler geçirmek için idealdir.

Bingöl'de madde bağımlısı şahıs dehşet saçtı: Erdal Çaparlar, Burhanettin Budancamanak, Özcan Aydın ve Fikri Carfi öldü Bingöl'de madde bağımlısı şahıs dehşet saçtı: Erdal Çaparlar, Burhanettin Budancamanak, Özcan Aydın ve Fikri Carfi öldü

9. Manastır: Hagios Georgos Manastırı, tarihi bir yapının yanı sıra Avşa Adası'nın önemli mekanlarından biridir. Aynı zamanda Manastır Plajı da ziyaret edilmeye değerdir.

10. Tarihi Çınaraltı: Dinlenmek ve güzel manzaraları izlemek için harika bir yerdir. Çınar ağacının gölgesinde keyifli bir mola vermek için idealdir.

11. Altınkum Koyu: İnce kumu ve temiz deniziyle ünlüdür. Beach clublar ve restoranlarla çevrili bu koyda denizin, güneşin ve eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

12. Şahintepesi: Gezinize mola vermek ve muhteşem manzarayı izlemek için ideal bir noktadır. Aynı zamanda restoranlarıyla ünlüdür.

13. Karadut Koyu: Altınkum Koyu'na yakın bir konumda uzun plajlarıyla ünlüdür. Aileler için ideal bir plajdır.

14. Değirmenardı Mevkii: Merkez bölgesinde bulunan bu mevkii, gün batımını izlemek için mükemmel bir noktadır. Yürüyüş parkurları ve etkileyici manzaralar sunar.

15. Beyazsaray Koyu Plajı: Berrak denizi ve temiz kumuyla ünlüdür. Adanın en güzel plajlarından biridir ve keyifli bir plaj günü için idealdir.

Avşa Adası'nda Tatil

Avşa; ekonomik ve lüks konaklama seçenekleri sunarak her türden tatilciye hitap eder. Butik oteller, balayı otelleri, çevre dostu tesisler, beş yıldızlı oteller, otantik konseptlere sahip mekanlar ve daha fazlası arasından seçim yapabilirsiniz. Aileler için uygun oteller, denize sıfır konumda olanlar, her şey dahil oteller, gençler için ideal mekanlar ve özel günler için tercih edilen balayı otelleri gibi birçok seçenek mevcuttur. Avşa Tatil Rehberi https://avsa.bandirma.com.tr, avantajlı otel fiyatlarını göz önünde bulundurarak, bütçenize ve tatil tarzınıza en uygun olanı seçebilirsiniz. Bu sayede Avşa Adası'nda geçireceğiniz tatil daha da keyifli hale gelecektir.

Avşa Adası otel fiyatları, otellerin sunduğu hizmetler, ziyaret tarihi, oda tipi ve diğer faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, yarım pansiyon, tam pansiyon, oda kahvaltı veya sadece konaklama seçenekleri her birinin fiyatlarını etkileyebilir. Eğer bütçeniz ekonomik bir konaklama arıyorsa, apart oteller, pansiyonlar, moteller gibi seçenekleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Bu tesisler, konforlu odalar sunmanın yanı sıra tatiliniz boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz tüm olanaklara erişim sağlar.

Avşa Adası'na Yolculuk

Avşa'ya ulaşım için İstanbul, Erdek ve Tekirdağ üzerinden feribot veya deniz otobüsü seçenekleri kullanılır. Deniz otobüsü sadece İstanbul-Avşa Adası arasında yaz sezonunda hizmet vermektedir.

İstanbul'dan Erdek'e: İstanbul'dan Erdek'e ulaşımı sağlayan farklı güzergahlar vardır. Araba ile İstanbul'dan Tekirdağ yolu takip edilerek Erdek'e ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Yenikapı'dan feribotlarla Bandırma'ya gidip ardından arabayla Erdek'e ulaşabilirsiniz.

Erdek Limanı'ndan feribot seferleri düzenlenmektedir. Feribot seferleri, yaz aylarında sıklıkla yapılmaktadır. Feribot firmalarının web siteleri üzerinden sefer saatlerini ve rezervasyon bilgilerini kontrol edebilirsiniz.

İstanbul'dan Tekirdağ'a: İstanbul'dan araçla Tekirdağ'a giden yol tabelaları takip ederek Tekirdağ'a gelip buradan kalkan arabalı feribotları kullanabilirsiniz. Tekirdağ Limanı'ndan Avşa'ya düzenlenen deniz otobüsü ve feribot seferleri bulunmaktadır.

Tekirdağ Limanı'ndan Avşa'ya olan seyahat süresi, feribot türüne ve hava koşullarına bağlı olarak değişebilir. Bu seferlerin saatlerini ve rezervasyon bilgilerini deniz ulaşım firmalarının web sitelerinden veya yetkililerinden alabilirsiniz.

İstanbul'dan Avşa Adası'na ulaşım feribotlarla sağlanır. İstanbul'dan Avşa'ya feribot seferleri düzenleyen firmalar bulunmaktadır. Bu feribotlar genellikle yaz aylarında yoğunlaşır, bu nedenle rezervasyon yaptırmak önemlidir. Feribotla seyahat, keyifli bir yolculuk deneyimi sunar ve adaya ulaşmadan önce güzel manzaraların tadını çıkarmanıza olanak tanır.

Editör: İrem Nur Kaya