Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan seçimlerini kazandıktan sonra ilk yurtdışı ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştiren Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i Beştepe'de resmi törenle karşıladı.

Törenin ardından Erdoğan ile Aliyev başbaşa görüşecek. Ardından da heyetlerarası görüşmeler yapılacak. İki lider daha sonraysa ortak açıklama için kameraların karşısına geçecek.

Erdoğan ve Aliyev'in gündemi hayli yoğun. 15 Haziran 2021'de imzalanan Şuşa Beyannamesi çerçevesinde ticaret, enerji, ulaştırma, savunma sanayii ve dijital dönüşüm gibi alanlardaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi masada olacak. Geçen yıl 7,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşen Türkiye-Azerbaycan ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

AK Parti'den Yeniden Refah'a geçen Yozgat Belediyesi'nden dikkat çeken hamle! AK Parti'den Yeniden Refah'a geçen Yozgat Belediyesi'nden dikkat çeken hamle!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in Türkiye'den geçen doğal gaz hatları üzerinden Azerbaycan'dan Avrupa'ya giden doğalgaz miktarını artırması beklentiler dahilinde. Orta koridorda Bakü-Tiflis-Kars demiryoluyla yük taşımacılığında kapasite yükseltilmesi gündeme gelecek.

Azerbaycan-Ermenistan müzakere süreci dahil bölgesel barış ve istikrarı yakından ilgilendiren konular  masaya yatırılacak. Başta Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi olmak üzere uluslararası alanda Azerbaycan'a karşı alınan haksız kararlara karşı Azerbaycan'a verilen güçlü destek yinelenecek.

Erdoğan'ın bu haftaki ikinci konuğuysa Arnavutluk Başbakanı Edi Rama olacak. Edi Rama, 20 Şubat Salı günü Ankara'ya gelecek.

Editör: Nehir Durdağı