BABA Bush da gitti.
Amerikan halkı eski başkanı ebediyete uğurlarken, ülkede bayraklar da yarıya indi.
Washington'daki cenaze töreninde kimler yoktu ki!
 
Oğul Bush'un yanı sıra ekbi başkanlar Carter, Clinton ve Obama da eşleriyle birlikte oradaydılar. Barbara Bush'un 8 ay önceki cenaze törenine katılmayan Trump bile gelmişti. 
Bizde olduğu gibi orada da devlet büyüklerinin cenaze törenleri cumhuriyetcisini de demokratını da bir araya getiriyor. Biçimsel bile olsa insanın gözüne hoş geliyor. Bir tarih canlanıyor insanın gözünün önünde. Eski başkanları bir daha bir arada ne zaman görebilirsiniz ki?
 
Baba Bush, İkinci Dünya Savaşı'na pilot olarak katılmış. Uçağı düşmüş ama sağ kurtulup, gazi olmuş. Sovyetler Birliği'nin yıkılışında ise başkandı. Körfez Savaşı'nda Irak'a karşı koalisyon güçlerini toplayıp güç gösterisinde de bulunan oydu. 
Günahları ve sevaplarıyla 94 yıllık bir yaşamda hangisi akılda yer eder bilinmez ama... Barbara'nın elini 73 yıl bırakmadı ya... Bence bu rekor unutulmaz.
 
ELIAN GONZALEZ'İ HATIRLATINIZ MI?
 
MIAMI'ye yeni taşınmıştım. 1999 yılının sonlarındaydı. Gazetelerde ve televizyonlarda her gün Elian Gonzalez haberleri vardı.
Gonzalez 5 yaşındayken annesiyle birlikte Küba'dan bir bota binmiş, Amerika'ya doğru yola çıkmıştı. Miami açıklarında bot batınca annesi boğulmuştu. Minik Gonzalez ise kurtulup, Up Little Havana semtindeki akrabalarının yanına sığınmıştı. 
O zaman küçücük bir çoğun nasıl siyaset malzemesi yapıldığını görmüştüm. Miami'de yaşayan Kübalılar bile ikiye bölünmüştü. Bir bölümü çocuğun Amerika'da kalmasını istiyor, bir bölümü de babasının yanına Küba'ya gönderilmesinin doğru olacağını düşünüyordu.
 
5 ay sürdü bu. Televizyonlar her gün program yaptı. Amerikan hükümeti sonunda Miami'ye gelen babaya çocuğu teslim etmek zorunda kaldı. 
O çocuk şimdi 25 yaşında. Küba'da telefonlara internet uygulaması başladı ya o da hemen bir twitter hesabı açmış. 
Böylece Amerikalılar 20 yıl sonra tekrar gördüler Elian'ı internetten de olsa...
Doğum günü kutlamasını verdi ilk mesajında. Kendisini tebrik edenler arasında Küba'nın yeni başkanı Miguel Diaz da var.
Elian'a hayırlı olmasını dileyelim twitter hesabının. Şimdilik 700 takipçisi var.
20 yıl önce Clinton yönetimindeki Amerika Elian'ı elinden kaçırmıştı. Bakarsınız twitter cambazı Turmp, delikanlının aklını çeler.