Bakan Fidan: Netanyahu'yu alkışlayanlar tarihe eli kanlı bir suçlunun destekçileri olarak geçti Bakan Fidan: Netanyahu'yu alkışlayanlar tarihe eli kanlı bir suçlunun destekçileri olarak geçti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamada bulundu.  İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazasının bir an önce aydınlatılması gerektiğini belirtti.

Bahçeli, İsrail'in rolü ve ABD'nin duruşunun netleşmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin İran'ın yanında olduğunu aktardı.

Olayın bir an önce aydınlatılması gerektiğini belirten MHP Lideri  Bahçeli, "Helikopter kazası İran lideri ve beraberindeki herkesin hayatını kaybetmesine, küresel gerilimin tırmanmasına yol açmıştır. Allahtan rahmet niyaz diliyor, İran'a baş sağlığı diliyorum. Kaza mıdır sabotaj mı bilemem ama iç yüzünün en kısa sürede açıklığa kavuşması bölgesel huzur adına zorunluluktur. Reisi'nin ölümü aydınlatılmalı. İsrail'in rolü ve ABD'nin nerede durduğu berraklaşmalı. Türkiye İran'ın yanındadır. Akıncı İHA'lar sevk edilmiş ve Türkiye her türlü desteği sağlamıştır" dedi. 

Editör: Nehir Durdağı