MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" mitinginde konuştu. 

Bahçeli, Samsun'daki mitingde şunları söyledi:

Samsun, kurtuluşumuzun meşalesidir. Samsun; Türkiye Cumhuriyeti'nin tertemiz mayası, Türk milletinin yüzakıdır. Tarih boyunca Türklüğü yaşatmak uğruna hayatlarını feda eden aziz evdadımızı, terörle mücadele ederken şehit düşen kahraman güvenlik güçlerimizi rahmetle yadediyorum. 

MHP ile Cumhur İttifakı Türk milletinin geleceğini kurmak, mazlum milletlere kılavuzluk etmek için dün olduğu gibi bugün de yarın da göreve hazırdır. 

Milli mücadele süreci millet sevgisinin, milli aklın sınandığı milliyetçiliğin yol haritasıdır. 19 Mayıs 1919'da umutsuzluğun koyu sisi dağıtıldı. Türk milleti tarih boyunca zilleti reddetti. Samsun'a çıkış, Cumhuriyet'in kuruluşunun müstesna iradesiydi. Bu iradeye ambargo koyamayacaklar. Güvence; aziz Türk milletinin kahramanlık itibarıdır.

Türk milleti Lozan öncesine döndürülmek istenmektedir. Dışarıda taviz türbülansına kapılan, içeride ise yalan talan politikalarına bel bağlayan muhalefet partileri Türkiye'nin karşı cephesinde toplanmışlardır. Milli ilerleyişimizi durdurmaya da takatleri yetmeyecektir. Türkiye Yüzyılı vizyonu; yayından çıkmış ok gibidir, menziline de süratle ilerlemektedir. 

Seçimlere az bir süre kala zillet ittifakının adayı hala ortada yoktur. Eğri bacaklı masalarda 8 kez toplanmışlar, bir arpa boyu yol alamamışlardır. Zillet ittifakının kundura derisinden yapılmış maskesini indirmek de bizim için milli bir görevdir. Tek söyledikleri güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri dönmek projeleridir. 6+1 formatında kurulmuş masada vatan ve millet sevgisinin kırıntısı yoktur. Her birisinin gizli ajandası, farklı cumhurbaşkanı adayları vardır ve karşımızdadır. Birbirleri ile anlaşamayan, birbirinin kuyusunu kazan partilerin ortak akla sahip olduğunu ileri sürmek temelsiz bir uydurmadır.

Yapılanı yıkmak amacıyla bir araya gelmiş, çıkarları dışında hiçbir şeyi, gözetmeyen partilere güven duyulur mu? Zillet ittifakı kukladır, kuklacı ise Türkiye düşmanlarıdır. Zillet ittifakı karanlık bir projedir. Cumhur İttifakı'na kumar masası diyenlerin aklına ve ahlakına şaşarım. Asıl kumar masası bellidir. Türkiye Cumhuriyeti masada kurulmadı. Keyifleri yetene kadar yedi düvelle güç birliği yapsınlar Cumhur İttifakı çalışmaya bakacak. Belirsizliğin rotasını takip etme anlayışında değiliz. 

Yol haritamız bellidir. Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna milli birlikle ulaşmanın azmindeyiz. Seçimleri Türk milletinin karar anı, Cumhuriyeti yeni yüzyılı olarak değerlendiriyoruz. Adayımız belli, kararımız nettir. Seçime kadar değil, Türkiye Yüzyılı'nın çatısını el birliğiyle örene kadar biriz diyeceğiz. Cumhur İttifakı, Türkiye'dir, pazarlıksız, araçsız, Türk milletinin has bahçesidir. Cumhurbaşkanı adayı da sayın Erdoğan'dır. 


 

Editör: Haber Merkezi