İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilk 3 gününde meydana gelen trafik kazalarında 19 kişinin hayatını kaybettiğini 2 bin 912 kişinin yaralandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 9 günlük bayram tatili boyunca hız denetimlerinin radar ile geceleri de süreceğini 24 saat esasına göre kontrollerin devam edeceğini belirtti.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde;

Bayram tatili boyunca hız denetimlerimiz RADAR ile GECELERİ de sürüyor 24 saat esasına göre kontrollerimiz devam edecek.

Bayram tatilinin 3. günü 8 Nisan 2024 Pazartesi günü;

615 trafik kazası meydana geldi.
360.495 araç denetlendi.
20.142 araca hız ve radar işlemi,
37.830  araca ise diğer işlemler yapıldı. 

Özgür Özel ilk kez paylaştı: Kardeşiyle ilgili şaşırtan gerçek! Özgür Özel ilk kez paylaştı: Kardeşiyle ilgili şaşırtan gerçek!

Bayram tatilinin ilk 3 gününde toplam;
(Cumartesi,Pazar ve Pazartesi) 
1.838 trafik kazası meydana geldi. 
19 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. 
2.912vatandaşımız ise yaralandı.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması.
Lütfen aşırı hız yapmayalım.Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım.

 

Editör: Nehir Durdağı