Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide yeni reform paketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yakında Meclis'e sunulacak düzenlemeyle ilgili detayları paylaşan Bakan Şimşek, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin yurt dışındaki bazı iş kollarına uygulanan vergi indirimleri oranının artırılacağını, bunun da kazancın ülkeye getirilmesi şartıyla uygulanacağını açıkladı.

KDV'ye zam geldi KDV'ye zam geldi

Bakan Şimşek açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
"Paketle ekonomik program hedeflerinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamak amacıyla ihracatın desteklenmesi ve ülkemize döviz girişini teşvik edecek düzenlemeler öngörüyoruz. Ülkemize döviz getirilmesini teşvik etmek üzere, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerimizin yurt dışındaki bazı faaliyetlerine uygulanacak vergi indirim ve istisna oranını kazancın ülkeye getirilmesi şartıyla artıracağız. İhracatın desteklenmesi amacıyla imalatçı ve tedarikçi ihracatçıların faaliyetlerine ilişkin kazançlara 5 puanlık kurumlar vergisi indirimi uygulayacağız. Uygulama, imalatçı veya tedarikçi kurumların, aracılı ihracat sözleşmesine dayanarak dış ticaret sermaye şirketleri veya sektörel dış ticaret şirketleri üzerinden gerçekleştirdikleri ihracat faaliyetleri için geçerli olacak."

Bakan Şimşek, bu yeni reform paketi ile birlikte dengeli, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme ile kalıcı refah artışının hedeflendiğini aktardı.

Dövizin ülkeye getirilmesini teşvik edecek uygulamaya ilişkin şartı ile alakalı şunları aktardı;
"Yurt dışına hizmet olarak sunulan mimarlık, mühendislik, yazılım, tasarım, veri işleme, çağrı hizmetleri ile eğitim ve sağlık faaliyetlerinden elde edilen gelirlere sağlanan yüzde 50 kazanç istisnasını, kazancın Türkiye'ye getirilmesi şartıyla yüzde 80'e çıkarıyoruz. Böylece kurumlar vergisi mükelleflerimizin vergi yükünü bu kazançlar için yüzde 5'e düşürüyoruz."

Editör: Nehir Durdağı