ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken dün akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve beraberindekileri taşıyan ABD Hava Kuvvetleri'ne ait özel uçak, dün saat 19.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'na indi. Blinken'ı ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake ve İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İlker Haktankaçmaz karşıladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaklaşık 2 saat süren  görüşmede Gazze'deki katliam ve İsveç'in NATO üyeliği ana başlıkları ele alındı. İki ülke bakanlarının zirvesi yaklaşık iki saat sürdü.Blinken'ın Türkiye'deki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edildi.

AK Parti'den Yeniden Refah'a geçen Yozgat Belediyesi'nden dikkat çeken hamle! AK Parti'den Yeniden Refah'a geçen Yozgat Belediyesi'nden dikkat çeken hamle!

Türkiye ziyaretinin ardından Blinken'ın sırasıyla Yunanistan, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail, Batı Şeria ve Mısır'ı ziyaret etmesi bekleniyor.
 

Editör: Nehir Durdağı