Diyarbakırlı Tekin Kartal adlı bir Türk vatandaşının İspanya’nın Barcelona kentinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail bir ülkeye daha saldırmaya hazırlanıyor! 2026 yılını işaret ettiler İsrail bir ülkeye daha saldırmaya hazırlanıyor! 2026 yılını işaret ettiler

Kimliği belirsiz bir kişi tarafından başından vurulan Tekin Kartal'ın olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Cumhuriyet'in İspanyol basınına dayandırdığı habere göre; Kartal'ın, soruşturmada yer alan kaynaklara göre, "başta Birleşik Krallık olmak üzere Avrupa genelinde eroin ve kokain kaçakçılığı yapan bir mafyanın lideri" olduğu ileri sürüldü.

Almanya'dan geldikten sonra, öldürüldüğü yerin yakınında, şehirde bir otelde kaldığı ifade edilen Kartal'ın, "Avrupa'nın çeşitli yerlerinde kontrol ettikleri eroin ve kokain kaçakçılığıyla ilgili bir iş toplantısı yapmak üzere Barselona'ya taşındığı ve kendisini satan ve rakiplerine ifşa eden bir adam tarafından ihanete uğradığı" iddia edildi.

İspanyol basınına göre toplantının amacı, biri Tekin Kartal'ın kontrolündeki , diğeri ise yine Türk kökenli iki mafya grubu arasında bir uzlaşı sağlamaktı. İspanyol basını, "Kartal'a yönelik infazın düşmanları tarafından gerçekleştirildiğini" ve bu olayın, "Barselona'da öldürülen Kartal'ın başrolde olduğu Türk mafya gruplarının silahlarla çatıştığı olaylardan sadece bir tanesi" olduğunu yazdı.
 

Editör: Gürel Yurttaş