SPOR

Başakşehir de direnemedi! 5 gollü maç, puan farkı 5: Beşiktaş kaçıyor

Beşiktaş, arkasına bakmadan ilerliyor. Siyah beyazlı takım Başakşehir karşısında da kazandı ve ligde üst üste 6. galibiyetini alırken, liderlik koltuğunda takipçileriyle puan farkını 5'e çıkardı.

Beşiktaş attı, Başakşehir karşılık verdi. Beşiktaş bir daha attı, Başakşehir yine karşılık verdi. Ama durmadı Beşiktaş bir daha attı ve sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Siyah beyazlı takım maça her zaman olduğu gibi oyunu rakip alana yıkarak başladı. Ama Aleksiç'in direkten dönen topu Başakşehir adına şanssızlıktı. Hemen peşinden bu kez Aboubakar'ın topunun direkten dönmesi de Beşiktaş adına şanssızlıktı. 

42. dakikada Beşiktaş'ın baskılı oyunu sonuç verdi ve Cyle Larin ilk yarının skorunu ilan eden golü attı.

Başakşehir ikinci yarıya gol arayarak başladı, 52. dakikada karşılığını Deniz Türüç'ün kafa vuruşunda ağlara giden topla aldı: 1-1.

Beraberlik golünden sonra yine yüklendi Beşiktaş. Bu kez sahneye Welinton çıktı, kornerde kafa vuruşuyla takımı bir kez daha öne geçirdi.

Başakşehir bu golün ardından peş peşe oyuncu değişiklikleri yaptı. Bu değişikliklerin birinde de oyuna giren Demba Ba, 76. dakikada bir kez daha durumu eşitledi: 2-2.

Beşiktaş'ın forvet oyuncularını yakın markaja alan Başakşehir, Josef de Souza'yı unuttu. Bu unutkanlığın faturasını da ağır ödedi. 84. dakikada nefis bir hareketle topu rakibinden kurtarıp önüne alan de Souza, skoru ilan eden golü attı. Ve Beşiktaş sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Siyah beyazlılar ligde bir sonraki maçında ezeli rakibi Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Başakşehir ise, deplasmanda Denizlispor ile karşı karşıya gelecek.

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Rafael  (Dk. 69 Ömer Ali Şahiner) , Epureanu, Ponck, Hasan Ali Kaldırım, Deniz Türüç, Mehmet Topal, Berkay Özcan, Aleksic (Dk. 69 Visca), Giuliano (Dk. 70 Tolga Ciğerci), Crivelli (Dk. 69 Demba Ba)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, N'Sakala, Josef, Atiba (Dk. 86 Oğuzhan Özyakup), Ghezzal (Dk. 90+4 Dorukhan Toköz), Ljajic (Dk. 72 Necip Uysal), Larin (Dk. 86 N'Koudou), Aboubakar 

Goller: Dk. 42 Larin, Dk. 68 Welinton, Dk. 84 Josef (Beşiktaş), Dk. 52 Deniz Türüç, Dk. 76 Demba Ba (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 46 Aleksic, Dk. 61 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 89 Tolga Ciğerci (Medipol Başakşehir), Dk. 61 Ljajic (Beşiktaş)