Ebu Hureyre ra Resulullah sav in şöyle  buyurmuştur:

''Sizden biriniz ölümü arzulamasın. Çünkü eğer iyi biri ise iyilikleri artmış olur, eğer kötü biri ise olur ki tövbe eder'' .(Buhari ve Müslim)

Hz. Enes ra Peygamberimizin sav şöyle dediğini rivayet ediyor:

''Sizden biriniz kendisine dokunan bir beladan dolayı ölümü arzulamasın. Eğer mutlaka yapacaksa şöyle desin; Allah'ım yaşam benim için hayırlı olduğu sürece beni yaşat; ölüm benim için hayırlı olduğu zaman ise beni öldür''. (Buhari ve Müslim)

HARAMDAN SAKINMAK:

Numan İbn. Beşir ra dan şöyle rivayet edilmiştir:

'' Şüphesiz helal da bellidir, haram da bellidir. Bu ikisinin arasında insanların çoğunun bilmediği şüpheli şeyler vardır:

Şimdi kim şüpheli şeylerden kaçınırsa dinini ve ırzını kurtarmış olur. Kimde şüpheli şeylere dalarsa, harama düşer. Tıpkı korunun etrafında hayvanlarını otlatan ve uçuruma düşmesi muhtemel çoban gibi.'' Dikkat edin! her hükümdarın bir korusu vardır. Dikkat edin! Allah'ın korusu da haramlarıdır. Haberiniz olsun cesedin içinde bir parça et vardır ki, o düzgün olursa cesedin hepsi düzgün olur. Eğer o, bozuksa cesedin hepsi

Hz. Enes resulullah'ın şöyle dediğini rivayet ediyor: Resulullah sav yolda bulduğu bir hurma bulmuştu. Şöyle buyurdu; '' Eğer ben bunun sadaka olmasından korkmasaydım mutlaka onu yerdim.''Buhari ve Müslim).

Nevvas İbn. Sem'an peygamberimizden şöyle rivayet etmiştir:

İyilik, güzel ahlaktır. Günah ise, içine bir şüphe düşüren ve insanların haberdar olmalarını istemediğin şeydir. (Müslim)

Hz. Dücane ra Peygamber Efendimizin peşinde sabah namazını kılar amin duasını beklemeden kalkar koşa koşa giderdi.

Peygamber efendimiz bu durumu gördü ve duadan önce mescidi niçin terk ettiğini sordu.

Ebu Dücane şöyle dedi:

Ya Resulullah! Benim evimin bir bahçesi var. Komşumun hurma ağaçları benim bahçeme doğru uzamış. Sabahleyin çocuklarım uykudan kalkmadan gidip bahçeme dökülen komşuma ait hurmaları topluyorum ve komşumun bahçesine bırakıyorum. Sebebi ise, çocuklarım o hurmaları benim hurmam olduğunu zannederek yerler. Bunun için çocuklarım uykudan kalmadan evime dönüşümün sebebi budur, deyince Resulü Ekrem efendimiz de bu durumdan memnuniyetini belirtiyor.