Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Gençlik Fonu kapsamında başvuranlara verilecek 2 yıl gerni ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira kredinin şartlarını açıkladı.

TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyonun düşürülmesine ilişkin açıklama! TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyonun düşürülmesine ilişkin açıklama!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvuruların 15 Şubat’tan itibaren alınacağını belirterek, "Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor. Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonda biriken para ile orantılı şekilde süreci yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Gürel Yurttaş