FENERBAHÇE, Ersun Yanal’la 13 lig haftasını tamamladı. Verilen sözler ve idealler hala aklımızda. Ersun Yanal Fenerbahçe’yi en çok kazanan takımı yapacaktı. Hayaller Paris ama gerçekler ortada. Fenerbahçe, Ankara’da çok zorlandığı bir karşılaşma oynadı. Ancak bir puan bulabildi. Yani kısacası Batı cephesinde değişen hiçbir şey yok. Fenerbahçe takımı ne yaparsan yap bir adım ileriye gidemiyor. Oysa oyuncu kadrosu olarak elinde büyük avantajları var.

Ankaragücü ikinci yarının başında kurulan bir takım. Çok kısa zamanda bu takım kadrosunu Mustafa Kaplan gibi bir antrenör oturttu ama Ersun Yanal Fenerbahçe’nin çok daha iyi kadrosuna hala olumlu futbol oynatmayı başaramadı.

Sahaya şöyle bir bakalım. Orta sahada Mehmet Ekici ve Tolgay gibi kalitesi yüksek iki önemli oyuncu var. Bu iki oyuncu her halükarda Ankaragücü orta sahasını mahvetmeye yeterli. Ama gel gör ki Ankaragücü oyuncuları çok fazla koşarak bu bölgedeki eksikliklerini örtmeyi başardı.

Ankaragücü golünden sonra Fenerbahçe’nin oyunu daha fazla riske edeceğini düşündük ama hiç de öyle olmadı. Hasan Ali’den gelen beraberlik golü sonrasında Fenerbahçe kendi evine çekildi, skoru koruma telaşına düştü. Ancak görünen o ki Fenerbahçeli oyuncuların da bu oyun nedeniyle sinir katsayıları oldukça yükselmiş. Mehmet Ekici maçın sonuna doğru Ankaragüçlü oyuncuya saha içinde saldırdı. Mete Kalkavan, dayak atana da yiyene de kırmızı kart göstererek biraz haksızlık yaptı. Aynı puandaki iki takım hanelerine birer puan ekledi ama ligin sonunu nasıl görecekler; hiç de belli değil.