ÖZGÜRLÜK, demokrasi, adalet ve insan hakları teraneleriyle kendilerini insanlığın ulaştığı en yüksek medeniyet seviyesinde gören Batı dünyası, konu Türkiye olunca bütün değerlerini ayaklar altına aldı. Siyonizm ve Evangelizimin hüküm sürdüğü devletlerin Suriye’de terör koridoru oluşturarak Büyük İsrail kurma hayalleri, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla yerlebir oldu. Türkiye terörizme karşı mücadelesinde tek başına bırakıldı. Şimdi de cezalandırılmaya çalışılıyor.

Tek düşmanları Türkiye

Tıpkı geçen yüz yılın başında İngilizlerin parası ödendiği halde iki zırhlı gemiyi Osmanlı’ya vermemesi gibi, günümüzde de başta ABD ve Avrupa ülkeleri Türkiye’nin istediği, hatta bazılarının parasını da ödediği silahları, sırf terörle mücadele ettiği için vermeme kararı aldı. Türkiye ise dört milyon mülteciye evsahipliği yaparken Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve Batılı ülkeler tarafından beslenip yönetilen terör örgütlerinin yok edilmesi için tarihe geçecek operasyonlara imza atıyor.

Avrupa Birliği dağılıyor

Ankara bu dost görünen düşmanlarının taarruzlarını çok yönlü politikalarla aşmaya çalışıyor. Bir yandan milli ve yerli silahlar üretiliyor bir yandan da başka tedarikçilerle işbirliği yaparak acil ihtiyaçlarını karşılıyor. İki yüzlü, çıkarcı bir politika izleyen Avrupa Birliği ise değerlerinden uzaklaştıkça dağılmaya doğru ilerliyor. İlkeli duruşu, cepehede fırtına gibi esen ordusu ve süper güçleri dengeleyen diplomasisiyle Türkiye, 70 yıldır kendini konumlandırdığı Batı’dan kopma noktasına geldi.

S-400 şantajında son perde

Terör örgütü PKK/YPG’ye milyarlarca dolarlık silahı hibe eden ABD, Türkiye’yi üretim ortağı olduğu ve parasını bile ödediği 5. nesil savaş uçağı F-35 programından çıkardı. Hava savunma füzesi Patriotları vermediği için Rusya’dan S-400 hava savunma füzesi alan Ankara, bu hareketiyle Washington’u çılgına çevirdi. Türkiye’ye silah ambargosunu tartışan ABD yeni bir S-400 şantajına hazırlanıyor. S-400’leri geri göndermesi ya da hiç kullanmaması için Türkiye’ye baskı uygulanıyor.

F-35 olmadı, SU-35 olur

Son sızan bilgilere göre de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Su-35 savaş uçağı konusunda anlaştı. Moskova, 36 adet SU-35’in Türkiye’ye sevkiyatına hazırlanıyor. Türk ve Rus yetkililer, SU-35’lerin bazı parçalarının, silah ve mühimmatlarının Türkiye’de üretilmesi için de temas içinde oldukları konuşuluyor. Diğer taraftan yerel para birimleriyle ticaret anlaşması yapan Moskova ve Ankara, ticaret hacmini 100 milyar dolar seviyesine çıkartmak için çalışmalarını hızlandırdı. Son olarak iki ülke arasında ticaretin geliştirilmesi adına veri paylaşımı mütabakatı imzalandı. Bu sayede iki ülke gümrüklerinde daha hızlı, kolay ve güvenilir olmasını sağlayacak şekilde elektronik platformlarda veri paylaşımı sağlanacak.