MIAMI'nın kuzeyindeki Fort Lauderdale bölgesinde bir stat yıllardır kaderine terk edilmiş bir şekilde bekliyor. 1959 yılında beyzbol stadı olarak hizmete açılan, daha sonra futbol sahasına dönen Lockhart Stadyumu'nun ilginç bir öyküsü var.
Açılışından sonra özellikle 1962-1995 yılları arasında bir çok spor yarışmalarına ev sahipliği yapan bu stat, ayrıca uluslararası şöhrete sahip yıldız futbolcuları da ağırlamış. Kimler yok ki bu ünlüler arasında... Gordon Banks, George Best, Nene Cubilla, Gerd Müller, Pele, Beckenbauer, Johan Cruyff ve niceleri... Hepsi de Kuzey Amerika Soccer Ligi'nin popüler döneminde bu statta rakiplerine çalım atmışlar. Onlardan sonra da hiçbir ünlü bu statta görünmez olmuş ve stat bugünkü metruk görüntüsüne bürünmüş. Taa ki bir başka ünlü futbolcu geçen ay burayı görene kadar... 
 
Lockhart Stadı'nda hiç maça çıkmlayan, ancak en az çıkanlar kadar ünlü olan eski İngiliz futbol yıldızı David Beckham, bu unutulmaya yüz tutan stat için kolları sıvadı şimdi.
Fort Lauderdale Belediyesi'ne teklif ceren Beckham, stadı eski günlerine kavuşturmak için yetkililere projesini sundu. Beckham stadı hem Inter Miami için antrenman ve kamp yeri, hem de minik futbolcu adayları için bir akademi haline getirmeyi planladığını bildirdi.
 
Inter Miami hayalini gerçekleştiren Beckham, bu rüyasını da hayata geçirebilirse şapka çıkartmak gerekir. 
Aklıma gazetecilik yaptığım yıllarda çok zamanımın geçtiği Şeref Stadı geldi. Orada da Şeref beyler, Hakkı babalar, Süleyman Seba'lar, Yusuf Tunaoğlu gibi isimler top koşturmuştu. Orası da uzun yıllar kaderini bekledi. Ama yerine futbol anılarının yaşayacağı stat değil, Çırağan Sarayı adıyla dev gibi bir otel yapıldı. 
Keşke Beckham yıllar önce oraya da bir uğrasaydı!
 
ABD'NİN EMEKLİ CENNETİ
 
AMERIKA'da "Emekli cenneti" sıralamasındaki ilk yerini koruyan Florida eyaleti aynı zamanda ülkenin suçluluk oranının en yüksek olduğu bölgelerin başında geliyor.
Finansal web sitesi "Wallethub"un iki ayrı araştırmasına göre Florida, hem 65 yaş üstü emeklileri barındıran birinci eyalet, hem de Nevada'dan sonra en fazla vukuatı olan bölge.
 
Site araştırmasında suçlar; öfke, nefret, kıskançlık, kötü alışkanlık, şevhet, tembellik, hırsızlık gibi kategorilere ayrılmış ve Florida sabıkalılar arasına girmiş. Ayrıca Vermont, Maine ve North Dakota da olaysız eyaletler arasında gösterilmiş. Emekliler için de Florida'nın dışında South Dakota, Colarado, New Hampshire, Virginia ise huzurlu yaşanacak eyaletler olarak sıralanmış.
 
Nüfus sıralamasında Kaligorniya ve Teksas'ın ardından üçüncü sıraya yerleşen ve her geçen gün Kanada ve kuzey eyaletlerden göç alan Florida'nın halen emekli cenneti olması ilginç değil mi?
Üstelik suç oranlarının yüksek olmasına rağmen anlaşılan Amerikalı emekliler toplumdaki kirlenmeden çok doğadaki temizliğe önem veriyorlar. 
Hep söylüyorum; Florida'ya gelenler parayı havaya ve palmiye ağaçlarına veriyorlar.