BU dönemi bekleyerek geçiriyoruz. Hep beraber bekliyoruz. Neyi niye bekliyoruz, onu da bilmiyoruz. Ama öylece bekliyoruz. Nöbetteki insan da bekler. Ama nöbetçinin bir amacı vardır. Bizim bir amacımız da yok. Ulusça seçimi bekliyoruz. Seçmen oy atmayı, seçilmek isteyen de kazanmayı bekliyor.

Üretici bekliyor, tüketici bekliyor, dolayısıyla ekonomi de bekliyor. Doların düşmesini bekleyen de var, yükselmesini bekleyen de. Faizlerin düşmesini bekleyen de var, daha da artmasını bekleyen de...

Bu beklentinin sonunda ne elde edeceğimiz de meçhul. Oysa seçim bonusu olarak beklentiler karşılandı. Bir çok yönetmelikle iyileştirmeler yapıldı. Ama olsun, yine de bekliyoruz.

Park bekledik açıldı

Ankara’daki eğlence parkının açılmasını bekledik 5 yıl. Açıldı... Şimdi de girmek için kuyrukta bekliyoruz. Balgat Melih Gökçek Bulvarı’nın girişinden Ostim İstanbul yoluna kadar uzanan 10-15 kilometrelik bulvardaki trafikte bekledik 3 saat. 30 gün ücretsiz giriş ilan edilen eğlence parkına ilgi koca Ankara’nın trafiğini duman etti. Bulvar boyunca bekledik. Çünkü 5 şeritli bulvarın 3 şeridinde otomobiller bekliyordu. Park alanı dolduğu için insanlar bulvarda kontak kapatmış, parka girmişti.

Cumhur İttifakı’nın büyük Ankara mitingi için hipodrom ve çevresindeki caddeler trafiğe kapandığından yan yollarda bekledik bütün gün. Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’nin konuşmasını izlemeye gelen 500 bine yakın Ankaralı da güneşin altında bekledi bütün gün.

Umutsuz bekleyişler

Hangi ittifak olursa olsun aynı konuyu işliyorlar günlerdir. Ama yine de oturup bekliyoruz; ne konuşacaklar diye... İçerik aynı, suçlamalar aynı, beklentiler aynı. Bekleyiş de aynı.

Hiçbir seçim döneminde bu kadar bekleyiş, bu kadar beklenti içinde olmadık. Eskiden nedeni vardı beklentilerin. Şimdi o da yok. Umutsuz beklentinin umutsuz bekleyişleri bunlar.

Atletizm deyimiyle son kavşak ta geçildi ve düzlüğe çıkıldı. Göğüs göğüse, yan yana, dip dibe bir mücadele var. Son düzlük depar gerektirir. Deparı güçlü olan beklentilerinin karşılığını bulacak. Peki biz neyi bulacağız? İşte bu sorunun yanıtını bekliyoruz biz de.

Miting amacına ulaştı

Cumhur İttifakı’nın ikinci Ankara mitingi amacına ulaşmış sayılır. Yeteri kadar kalabalık da vardı, coşku da. Sırada bugün İstanbul’da yapılacak Yenikapı mitingi var. Cumhur tarafı büyük Yenikapı mitinginden sonraki bu büyük miting için seferber oldu adeta. Rekor beklentili bir kalabalık tahmin ediliyor. Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan ilçe adaylarıyla birlikte gövde gösterisi yapacak.

Millet İttifakı’ndan önceki Ankara ve İstanbul toplantıları aslında Türkiye’ye sesleniş niteliğinde...

Zaten asıl mücadele de Ankara ve İstanbul için veriliyor. Kayba tahammül yok. Ufak bir zaiyat bile moral çöküklüğü yaratacağından son günün son anına kadar mücadele elden bırakılmayacak.

Elbette rakiplerin Ankara ve İstanbul mitingleri de merak konusu. Hemen arkasından Millet İttifakı’nın bu büyük mitinglerini göreceğiz. Aslında seçmenden ziyade taraflar birbirlerinin yoğunluk ve hacmini merak ediyor ve gardlarını ona göre alıyorlar.

Her iki taraf için de Ankara ve İstanbul kazanımı Türkiye çapındaki kazanım kadar kıymetli ve önemli.

İşte bu çerçeve içinde hep beraber oturup sonucu bekliyoruz.