Belçika'da Türk asıllı vatandaşların yoğunlukla yaşadığı eski kömür madenlerine sahip olan 32 bin nüfuslu Heusden-Zolder kentinde nevruz kutlamalarını bahane ederek sokaklara inen PKK yandaşları konvoy yaparak terör örgütü simgeleri ve terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleriyle tur atmıştı. Türk vatandaşları olaya tepki gösterince bölgede taraflar arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Bölgedeki gerilim devam ederken yüzleri maskeli kalabalık bir grup, molotof kokteylleriyle Ülkü Ocağı binasını ateşe verdi.Saldırının gece saatlerinde olması nedeniyle binanın boş olduğu ve yaralının olmadığı öğrenildi.

BelçikaTerör örgütü sempatizanları o saldırı anlarına ilişkin görüntüleri de sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Malezya'da 2 askeri helikopter havada çarpıştı:10 ölü Malezya'da 2 askeri helikopter havada çarpıştı:10 ölü

Hollanda ve Almanya'dan gelen PKK terör örgütü destekçilerinin katılımıyla yaklaşık 5 bin kişi pazar günü Nevruz kutlamalarını bahane ederek toplandı. Türklerin yoğunlukla yaşadığı bölgeden korna çalarak geçen ve PKK sloganları atan gruba Türkler tepki gösterdi.

Houthalen-Helchteren Belediye Başkanı Alain Yzermans, "Bu çatışmanın tetikleyicisi, Leuven'den Houthalen ve Heusden'e doğru ilerleyen ve Türk kökenli kişilerle tartışmalara neden olan semboller taşıyan bir Kürt konvoyuydu. Bu durum bir Türk erkeğin fiziksel saldırıya uğramasıyla sonuçlandı. Bu haber sosyal medya aracılığıyla yayıldı ve kısa süre içinde onlarca Türk toplandı. Olay, Houthalen ve Heusden-Zolder bölgesine yayılan çeşitli çatışmalara neden oldu." ifadelerinde bulundu.

Belediye başkanının verdiği bilgiye göre, olayın büyümesi üzerine, konvoydaki grup, Kolder sokağındaki bir eve sığındı. Türk grup, sloganlar eşliğinde sokağa gelerek, eve saldırmak istedi.

Polis, evi kordon altına alarak, kimsenin yaklaşmasına izin vermedi. Olaylar yatıştırıldı ancak sosyal medya aracılığıyla yaşananların duyulmasının ardından çatışmalar farklı mahallelere yayıldı. Brüksel'de güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.

Editör: Nehir Durdağı