YAŞAM

Berberler Federasyonu'ndan flaş açıklama: Fırsata çevirdiler!

Koronavirüs nedeniyle 21 Mart'ta kapanan berlerlerle kuaförler bugün hizmete açıldı. Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, ilk gün sonunda açıklamalarda bulundu.

Karakaş'ın açıklamaları şöyle:

-  İşletmecilerimiz Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan kurallara uyma konusunda yoğun çaba sarf ediyor. Bütün işletmelerimizde gün boyunca bize gelen ciddi bir şikayet olmadı.

- Şu ana kadar en çok şikayet aldığımız konu ise maske ve eldiven gibi koruyucu malzeme eksikliği yaşandığı ile ilgili. Bunu da arkadaşlarımız kendi aralarında dayanışma birliği ile halletmeye çalışıyor.

-  Federasyonumuza bağlı odalarımız tarafından arkadaşlarımıza fiyat ücret tarifeleri tebliğ edildi.

- Fiyatlarımızda fahiş zam yapıldığı iddiaları doğru değil.

- Şu an kuaför, berber ve güzellik salonlarımıza malzeme tedariki yapan firmalar pandemiyi fırsata çevirerek malzemelere yüzde 40'a varan zam yaptılar.

- Elektrik ve su fiyatlarına zam yapıldı.

- İşletmecilerimiz yaklaşık 2 ay kapalı kaldı ve ekonomik anlamda zor durumda kaldılar. Dükkanları zorunlu olarak kapatılmasına rağmen kiralarını ceplerinden karşıladılar.  Desteklerden faydalanamadılar. Buna rağmen esnafımız fiyatlarda fahiş zam yapmadı.

- Salgın tehlikesi hâlâ devam ediyor. Bu yüzden bütün vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum.

- Günlerdir uyarılara rağmen bazı vatandaşlarımız randevu almadan esnaf dükkanlarına gidiyor. Bu da ister istemez yoğunluk yaratıyor.

- Vatandaşlarımız randevu almadan ve maske takmadan berber kuaför ve güzellik salonlarımıza gitmesinler.

- Kimse merak etmesin esnaflarımız yoğun bir gayretle hepinizin saç sakal tıraşını, güzellik bakımlarınızı yapacaktır.