Beyaz Şapkalı Hacker’lar sahip oldukları bilgi ve tecrübeleriyle başta kurumlar olmak üzere bu kurumların bilgi teknolojileri sistemlerinde yer alan kişilerin de bilgilerini koruyarak dolaylı olarak tüm toplumun siber güvenliğinin teminatı olarak büyük öneme sahipler.

Beyaz Şapkalı Hacker (Certified WhiteHat Hacker - CEH), bilişim suçları işleyen korsanların kullandığı teknik ve yöntemleri bilen, korsanların saldırı ve hack eylemleri sırasında kullandıkları araçları ve yazılımları en iyi şekilde tanıyan ve bu bilgi ve tecrübelerini iyi niyetli olarak kullanan güvenlik uzmanıdır. Burada en önemli nokta, Beyaz Şapkalı Hackerların saldırganların kullandığı saldırı teknik ve yöntemlerini bilmekle kalmayıp bu saldırılara karşı nasıl önlem alınabileceğini, saldırılardan nasıl korunulacağını, bir saldırı sırasında neler yapılması gerektiğini de bilmek zorunda olmalarıdır.

Kimler beyaz şapkalı hacker olabilir?

Eğer beyaz şapkalı hacker olmak isterseniz Bilgi Güvenliği Uzmanı, Kurum İçi Sızma Testi Gerçekleştirmek İsteyen IT Uzmanı, Profesyonel Penetrasyon Testi Gerçekleştirmek İsteyen Uzman, Network Uzmanı gibi bir alanda çalışıyor olmanız gerekmektedir. Alınacak beyaz şapkalı hacker eğitimi ile beraber temel seviyede bir network bilgisine ve ileri düzeyde Linux bilgisine sahip olmanız gerek vardır. İyi bir hafta geçirmenizi diliyorum...