AMERİKA'da fotoğrafı en çok çekilen ev hangisi diye düşündünüz mü hiç?
İlkini düşünmekte gerek yok aslında. Birinci sırada başkanların geçici olarak oturdukları, şu anda da Trump'ın kaldığı White House var. Gerçi Türkçesi beyaz ev ama bizde saray merakı olduğundan Beyaz Saray deniyor! Ben de ziyaretime gelen valide ile pederimle Beyaz Saray'ın önünde hatıra fotoğrafı çektirmiştim.
İkinci sırada ise vefatının üzerinden 40 yılı aşkın süre geçmesine rağmen hala unutulmayan, gençlerden bile milyonlarca hayranı olan Elvis Presley'in Graceland'daki evi yer alıyor. 
Amerikalılarla yurt dışından gelen turistlerin en fazla görüntüledikleri üçüncü ev de Miami Beach'te burnumun dibindeki İtalyan modacı Versace'nin malikanesi. Yani Miami'de en çok fotoğraflanan birinci ev.
 
Versace'nin 1992 yılında satın aldığı bu evi her gün yüzlerce insanın ziyaret edip fotoğraflamasının nedenini çok merak ettim. Nedeni malikhanenin Miami'de alışılmışın dışında Akdeniz mimarisiyle inşa edilmesi miydi yoksa? Ya da evin dünyaca ünlü bir modacıya ait olması mıydı? Versace'nin evinin önünde öldürülmesi de bir nedeni olabilir mi? Ne olursa olsun, 2000 yılından bu yana butik otel olarak hizmet veren Villa Casa Casuarina uzun yıllar fotoğraflanacak gibi.
Sahi, bizde en çok ziyaret edilip de fotoğraflanan ev hangisi acaba? Böyle bir istatistik var mıdır; bilemiyorum. Ama olsaydı bence milyonlarca dolarlara mal olmayan iki katlı pembe bir ev olurdu diye düşünüyorum. Tabii ki Atamızın ebedi istirahatgahı Anıtkabir'den sonra... 
 
 
BEŞİKTAŞLILARIN GÖZDESİ BECKHAM!
 
DAVID Beckham'ın kısa adı Inter Miami olan futbol takımının 2020 sezonunda MSL'de mücadele etmesi kesinleşti. Popülaritesi eksilmeyen eski İngiliz futbolcunun yeni takımının önümüzdeki yıl Nashville ile birlikte lige katılmasıyla halen 24 olan takım sayısı 26'ya çıkacak.
Beckham'lı Inter Miami'nin Amerika Ligi'nde boy göstermesine en çok sevinenler arasında Türk futbolseverler geliyor. Özellikle de Beşiktaş taraftarları... Nedeni ise Inter Miami'nin lig maçlarına siyah beyaz formalarla çıkacak olması. Gerçi Beckham Miamililerin gönlü olsun diye üçüncü rengi de pembe seçmiş ama Miami'deki bizim Kartal sevdalılarının umurunda bile değil bu.
Miami'de Türk marketi işleten koyu Beşiktaş taraftarı arkadaşım Oğuz Demir haberi duyunca havalara uçmuş! Beşiktaş maçları için yılda 2-3 kez Miami-İstanbul seferi yapan Oğuz, şimdiden de havaya girmiş.
Siyah beyaz renkleri için Inter Miami'nin maçlarına gideceğini söyleyen Oğuz'un Beckham'dan bir de beklentisi var. Diyor ki; "Beckham yeni takımı için geçen yıl Neimar'ı da söylemişti. Bakarsın ona da siyah beyazlı formayı giydirir!"
Miami'de 25 bin kişilik stadı hayata geçirmek için akla karayı seçen Beckham, Oğuz'un gönlündeki transferlere para bulabilir mi dersiniz?
 
2019'A 2 KERE GİRDİM!
 
2019 yılına pazartesi günü iki kez merhaba dedim. İlkinde Miami'de saat 16.00'yı gösteriyordu. İstanbul'daki ailemle 2018'in son gününü görüntülü olarak uğurladım. Validemin tarifiyle kızkardeşim Deniz'in doldurduğu hindiyi adeta gözümün içine soktular! Masadaki Arnavut ciğeri, patlıcan ezme, tarama, pancar turşusu ve olmazsa olmazımız fausle pilakisini de cep telefonumun ekranından tek tek gösterdiler. Favori parçam "Kimseye etmem şikayet" fondan dinletilince daha içmeden sarhoş oldum!
Miami'de akşam olurken de beni benden daha iyi tanıyan müzisyen arkadaşım Özcan aradı; "Akşam bizim geleneksel içkimizden bir tane kap gel. Sana sürprizim var" deyince heyecanlandım. Bir kaç saat sonra soluğu Özcan'ın müstakil evinde aldım. Arkadaşıma sürekli "Şu Miami'de bir Türk meyhanemiz yok" diye yakındığımdan olsa gerek evin garajını meyhane havasına sokmuş. Duvara da "Mey-Hane" diye tabela kondurmuş. 
 
Güzel bir geceydi. 
Hasretlik böyle bir şey herhalde. Gözümün önünde validemin evinden görüntülü gelen mezeler... Ve Miami'de bir evin garajında toplanan bir düzine arkadaş ve ben.
Hepsi de memleket havası peşinde. Yoksa yılbaşı kutlaması falan bahane. Canım arkadaşım yeni yıla beni karaokesindeki kemani Serkis Efendi'nin nihavent şarkısıyla soktu:
"Kimseye etmem şikayet, ağlarım ben halime!"