ABD Başkanı Joe Biden, Yahudilerin Hanuka Bayramı dolayısıyla Beyaz Saray'da düzenlenen resepsiyonda ABD'nin İsrail'e askeri desteği hakkında  ABD'de son dönemde  artan antisemitizm ile ilgili konuştu.

The Times of Israel'in haberine göre, Biden, "Onlar Hamas'tan kurtulana kadar askeri yardım sağlamayı sürdüreceğiz ama dikkatli olmalıyız. Tüm dünyanın, kamuoyunun düşüncesi bir gecede değişebilir. Bunun olmasına izin veremeyiz" dedi.

ABD'den flaş Türkiye açıklaması ABD'den flaş Türkiye açıklaması

Dünyada ve ABD'de antisemitizmde yaşanan artışı kınayarak, "7 Ocak'taki saldırıdan sonra söylediğim gibi, Yahudi halkının güvenliğine, İsrail'in güvenliğine ve bağımsız bir Yahudi devleti olarak var olma haklarına olan bağlılığım sarsılmaz" ifadesinde bulundu.

Başbakan Biden; "Yahudi toplumuna duyduğum sıcaklık ve bağlantı sorgulanamaz. Birkaç yıl önce 'Siyonist olmak için Yahudi olmak zorunda değilsiniz ve ben bir Siyonist'im' dediğimde sıkıntılara girdim ve eleştirildim" diyen Biden, "Siyonist olmak için Yahudi olmak zorunda değilsiniz, ben Siyonistim" ifadelerini yineledi. ABD Başkanı, "İsrail olmasaydı, dünyada güvende olan bir Yahudi bulunmazdı" dedi.

Editör: Nehir Durdağı